23948sdkhjf

Ingen ny rekord men stor tilfredshed i bygge- og betonkæmpe

Et tilfredsstillende resultat betegner DS Gruppen, selskabet bag DS Elcobyg, DS Stålkonstruktion samt DS Flexhal og DS Stålprofil, tal fra det samlede koncernregnskab, der netop er fremlagt.

Koncernens omsætning voksede med en halv milliard til 2,6 mia. kr. i regnskabsåret, der sluttede ved udgangen af juni. Sidste års rekordresultat blev dog ikke overgået, om end overskuddet efter skat nåede 204 mio. kr. Det fremgår af en pressemeddelelse fra DS Gruppen med henvisning til de endnu ikke offentliggjorte regnskabstal.

– Krig i Europa, energipriser på himmelflugt og høj inflation forlænger den verdensomspændende coronakrise – det har været et turbulent år, der bestemt ikke har gjort det nemmere at være dansker, europæer eller verdensborger, konstaterer adm. direktør Kent Hejn Kristensen i pressemeddelelsen.

DS Gruppen kort

  • DS Gruppen består af forretningsenhederne DS Flexhal, DS Stålkonstruktion, DS Elcobyg og DS Stålprofil, som henholdsvis opfører erhvervsbyggerier i stål og beton, producerer stålkonstruktioner, betonelementer eller tag- og facadebeklædning i tyndpladestål.
  • DS Gruppen udfører totalentrepriser i Danmark og Sverige og betegner sig som en af Skandinaviens førende industrikoncerner inden for produktion og salg af stål- og betonløsninger til byggeri og industri.
  • Koncernen har hovedkontor i Hobro, regionskontor i Storkøbenhavn og salgskontorer i Norge og Tyskland.
  • Koncernen har datterselskaber i Tyskland, Slovenien, Polen og Norge og vil med ny strategi mere bredt ud - både geografisk og opgavemæssigt. 
  • Familien Møller Hansen har solgt i foråret 2022 DS Gruppen A/S og underliggende produktions- og salgsselskaber til den tyske industrikoncern Goldbeck GmbH.

Kilde: DS Gruppen

– Også DS Gruppen og de underliggende selskaber har manøvreret i et presset marked, så det er med stor tilfredsstillelse, at vi har afsluttet årsregnskabet på fornuftig vis og dermed har sikret grunden under vores godt 800 arbejdspladser, fortsætter den nyligt udpegede direktør.

Kent Hejn Kristensen blev udnævnt til adm. direktør for DS Gruppen 1. juli 2022 efter familien Møller Hansen, i marts 2022, solgte livsværket til tyske Goldbeck.

– Vores medarbejdere har favnet både det nye ejerforhold og den usikre markedssituation med et positivt mindset og det er i den grad med til, at vi nu sætter et positivt punktum i regnskabet, siger Kent Hejn Kristensen

DS Gruppen A/S
Regnskabsår 2021/22 2020/21
Valuta mio. kr. mio. kr.
Nettoomsætning 2.629 2.130
Resultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) 302 261
Resultat efter skat 204 221
Samlede aktiver 1.275 1.164
Egenkapital 563 466
Kilde: DS Gruppen

Med indgangen til det nye regnskabsår har DS Gruppen en historisk høj ordrebeholdning, der rækker flere år frem. Virksomheden beskæftiger mere end 800 medarbejdere.

– Kigger man i krystalkuglen, ser verdensbilledet unægtelig lidt broget ud, men DS Gruppen står trods alt på et solidt fundament, har gode ordrer i bogen og Goldbeck i ryggen, så vi vælger at tage de positive briller på og forventer fortsat vækst og fremgang, når vi anskuer det kommende resultat for indeværende regnskabsår 2022/23, siger DS' administrerende direktør.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kapitalfond: Derfor er byggebranchen interessant for os
Her er DM i Skills vinderne - se også, hvilke mestre talenterne arbejder hos
Først gik vinderen konkurs – nu er der ny entreprenør til 75 boliger
Ny ballade om havneudvidelse: Byrådsmedlem føler sig ført bag lyset
Gamle kontrakter og kvalitetskrav gør bæredygtighed til en udfordring på Femern
Tidligere forsvarschef: Søværnet bør beholde historisk bygningsområde
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.188