23948sdkhjf

Gedsers udviklingsplan er klar – nu skal den realiseres skridt for skridt

Nordens sydligste havn båder på både udsigt, historie og infrastruktur. Gedser Havn blev anlagt i 1903, da de første dampfærger sejlede med post til Tyskland. Gedser blev født, og byen blev bygget op med færgefarten som livsnerve. Nu skal en udviklingsplan for den østlige del af havnen skabe liv og aktivitet ikke bare til havnen men til hele området.

Rederiet Scandlines benytter i dag kun den vestlige del af havneområdet, mens størstedelen af den østlige del giver mulighed for at skabe et havneområde, hvor aktivitet, erhverv og turisme kan gå hånd i hånd og skabe udvikling og dermed arbejdspladser.

Fire parter - et offentligt-privat samarbejde mellem Guldborgsund Kommune, Scandlines og erhvervs- og turismeorganisationerne Business Lolland-Falster og Visit Lolland-Falster – satte i foråret arkitektfirmaet Schønherr til at udarbejde en udviklingsplan, der kan pege på aktiviteter, som målrettet kan tiltrække konkrete investeringer til området. Skridt for skridt.

Planen er nu klar, lyder det i en pressemeddelelse fra Scandlines.

Udviklingsplanen - der indgår naturligt i strategiplanen for hele destination Sydfalster - byder på forslag som grønne korridorer, husbåde, udsigtstårn, strandbord og eksportstald, der fordelt på flere faser og over en årrække kan puste fornyet liv i Gedser.

Udviklingsplanen tager udgangspunkt i de historiske bygninger og funktionelle strukturer, der i dag danner det erhvervsaktive havnemiljø, hvor tidernes store offentlige planlægning og investeringer står side om side med knopskydninger, der gennem årene har skabt et sammensat kulturmiljø på havnen.

– Mange af de forudsætninger, som skal være til stede for at tiltrække investorer og dermed udvikle et attraktivt miljø, findes i Gedser, siger formand for Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget Ole K. Larsen, i pressemeddelelsen.

Lolland-Falster som turismedestination er fokuspunkt for en anden af parternkvartetten, Visit Lolland-Falsters:

– Vi har her muligheden for at udvikle endnu flere naturnære oplevelser uden for sæsonen og ikke mindst skabe vækst og udvikling i området baseret på nye og flere overnatningsmuligheder af høj kvalitet. Alt sammen med respekt for Gedsers unikke natur og kulturhistorie, siger Visit Lolland-Falsters Destinationschef Lindy Kjøller.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Mangel på efterspørgsel når niveauet under coronakrisen
Priseksplosion i tilbud - borgere må vente på klar besked om fjernvarme
Offensivt modulfirma udvider på Sjælland
Bygherre om voldsom ekstraregning: - Det er virkelig alvorligt
Ja til det hidtil største byudviklingsprojekt i Skanderborg Midtby - Nordstern er medspiller
Sidste spadestik til nyt universitetshospital
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.141