23948sdkhjf

Sidste karré når toppen i nyt Aarhus-område med 70.000 kvm bolig og erhverv

Totalentreprenør Nordstern havde sammen med ejendomsudvikleren 1927 Estate sendt flagene til tops på byggegrunden Gasa A i bydelen Blomsterhaven i Aarhus’ nordvestlige udkant.

Her fejredes duoen rejsegilde 3. november for det seneste byggeri på den tidligere Gasa-grund i bydelen Tilst; godt 7.500 kvm DGNB-certificerede boliger og café.

Det skriver 1927 Estate i en pressemeddelelse.

Byggeriet er den sidste karré i den nye bydel, der i alt udgøres af cirka 70.000 kvm boliger og erhverv. 1927 Estate har udviklet store dele af området inklusiv områdets lokalplan og navngivet det Blomsterhaven.

Torsdagens rejsegilde hyldede det nye byggeri, som kommer til at rumme i alt 154 boliger og et mindre erhvervslejemål til en café eller et andet spisested i stueetagen.

– Vi er stolte over at se en af de sidste ejendomme her i Blomsterhaven skyde op af jorden, efter vi tog første spadestik til den første ejendom i 2018, siger COO i 1927 Estate, Bünyamin Simsek, i pressemeddelelsen.

– Vi fik byggetilladelsen i april og forventer at være helt færdige næste sommer. Den korte byggetid har krævet særdeles god planlægning, som kun kan lade sig gøre når alle parter er indstillede på at have en god og konstruktiv dialog fra starten, siger projektchef på byggeriet Lars Sørensen Kildemoes fra Nordstern og henviser til samarbejde mellem 1927 Estate og KP Invest som bygherre, totalrådgiver P+P arkitekter og Nordstern som totalentreprenør.

Udover at have planlægningen i orden, har den ambitiøse tidsplan på byggeriet også krævet god planlægning fra håndværkerne på pladsen.

– Én ting er at have en plan. At få den eksekveret er noget andet. Vi har oplevet en byggeplads, hvor der bliver gravet, støbt, og monteret betonelementer på samme tid, endda på et meget lille byggefelt. Det kræver sin håndværker at have overskud og kommunikationsevner til dét. Det kan håndværkerne roligt være stolte af, siger Lars Sørensen Kildemoes.

Byggeriet certificeres med DGNB-guld og forventes at stå færdigt ultimo juni 2023.

Gasa A

Bygherre: 1927 Estate og KP Invest
Totalentreprenør: Nordstern ApS
Totalrådgiver: P+P Arkitekter
Byggeriet består af: 154 boliger med 2 store tagterrasser og lukket gårdrum, samt stueetage med 150 kvm erhvervslejemål udtænkt til café
Certificering: DGNB Guld
Byggeperiode: 2022-2023

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141