23948sdkhjf

Knauf lette etagedæk kan sænke klimaaftrykket markant

Med Knauf lette etagedæk kan du sænke klimaaftrykket uden at gå på kompromis med brandsikkerhed og lydkrav. Knauf etagedæk er en veldokumenteret og gennemtestet løsning, som er velegnet til både nybyg og renovering.

Hele 44% CO2-besparelse ved valg af Knauf etagedæk

Traditionelle etagedæk i beton udgør en stor del af bygningens samlede klimabelastning. I takt med, at klimakravene strammes for hvor meget CO2 nye bygninger må udlede, bevæger vi os i højere grad fra tungere til lettere byggestile. Her kan lette etagedæk i gips og stål spille en afgørende rolle.

I en ny klimaberegning, som Knauf har fået udarbejdet af rådgivningsvirksomheden Rambøll, ses et markant potentiale for at reducere CO2 i bygningen ved konvertering fra et traditionelt betonhuldæk til et let etagedæk fra Knauf. Beregningen, som er foretaget på et to-etagers boligbyggeri, viser et potentiale for at reducere CO2-aftrykket med 0,3 kg CO2/m2/år – svarende til en reduktion på hele 44% CO2.

Rambøll Variantstudie: CO2-besparelse ved let byggeri - Knauf, 2023.

Foruden at sænke CO2-aftrykket på selve dækket, kan anvendelsen af et lettere etagedæk have flere positive afledte effekter på klimabelastningen andre steder i bygningen. Et betonhuldæk har nemlig en højere egenvægt sammenlignet med et let etagedæk og sætter derfor større krav de bærende konstruktioner og fundamentet, som samlet set vil øge klimapåvirkningen i bygningen.

Sænk klimaaftrykket – uden at gå på kompromis med brand- og lydkrav

Selv de skrappeste krav til lyd, brand og styrke kan løses med Knauf etagedæk i gips og stål. Knauf etagedæk har en brandklasse REI60 A2 s1, d0, svarende til brandklassen på et traditionelt betonhuldæk på 180 mm.

Herudover har Knauf lette etagedæk utroligt gode lydegenskaber. Her måles i forhold til luftlydisolation, som reducerer lyd fra tale og andet støj i rummet, samt trinlydniveau, som reducerer lyd mellem to rum. Her performer Knauf etagedæk på samme niveau eller bedre end et betonhuldæk.            

Læs mere om de mange fordele ved Knauf lette etagedæk her.

     

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094