23948sdkhjf

Glæde i vandkanten: Tommel op til hybrid-badehotel

Planerne for Samsø Strandhotel er en sagsbehandling fra at kunne omdanne en gammel cementvarefabrik på Samsø til en nyfortolkning af det klassiske badehotel.

Folkene bag hotelplanrene ud til Sælvigbugten på Samsøs vestside melder således, at landzonetilladelsen er i hus med ordene ”Et afgørende skridt på vej mod realiseringen af drømmeprojektet!” på Samsø Strandhotels LinkedIn-side.

I forvejen har projektfolkene sat flueben ved Kystdirektoratet, Bolig- og planstyrelsen samt Kommunalbestyrelsen på Samsø.

– Så er det ”bare” almindelig sagsbehandling for at det kan lykkes – for der er truffet politisk beslutning allerede, lyder det også fra projektfolkene.

Hybridhotel 

Hotellet skal have 27 værelser og betegnes som en hybrid mellem et dansk badehotel og et spahotel. Strandhotellet skal have restaurant, vinbar, pejsestue, fitness - og både rooftop spa og spa i kælderen. Derudover behandlerrum og yogastudio placeret som mobile enheder i terrænet.

Strandhotellet er tegnet af Loop Arkitekter i samarbejde med SLA, og beskrives af førstnævnte som ”et lyst og let nordisk strandhotel i enkle rammer og med gode og stemningsfulde lysindfald.” Byggeriet er således tegnet med træfacader og med lyse betongulve og interiør i træ.

For nu mangler fortsat noget tegningsarbejde for arkitekterne, fortæller bagmand og projektleder Lasse Kronholm til Estatemedia.

Skulderklap og kæmpe aktiv

Pengene til hotelprojekter kommer fra en investorkreds fra eller med forbindelse til øen i Kattegat. Blandt det fremhæver Lasse Kronholm overfor Estatemedia tidligere partner i og medejer af Årstiderne Arkitekter, Mikkel Westfall:

– For os er hans engagement et skulderklap, både i forhold til arkitekturen, men især bæredygtigheden i hotellet. Mikkel Westfall er nemlig også investor og bestyrelsesmedlem i Havnens Hænder, som sælger biogene byggematerialer, siger Lasse Kronholm til mediet og uddyber:

– Dermed har han fingeren på pulsen i forhold til udviklingen inden for bæredygtigt byggeri, og han kender alle faserne i ejendomsudvikling. Det er et kæmpe aktiv for os, at han også har sagt ja til at være en del af vores advisory board.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
CG Jensen vil reducere CO2-udledning med 90 procent på to år
Ni bygherrer får penge til at banke klimaaftrykket ned
Opsigtsvækkende krav: Region vil have det fulde kontraktbeløb tilbage
Påbud: Sæt fart på genhusning af beboere i ikoniske betonhøjhuse
A. Enggaard køber City Vest til langt under den offentlige vurdering
Skal fordoble omsætning: Ambercon opruster med ny salgsdirektør
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.143