23948sdkhjf

Efter opkøb – arkitektfirma med over 100 ansatte får ny topchef

Jakob Andersen bliver 1. oktober ny adm. direktør i arkitektfirmaet Mangor & Nagel, som tidligere i år blev overtaget af tegnestuen Aart, oplyser arkitektfirmaet i en pressemeddelelse.

Jakob Andersen har været i Mangor & Nagel siden 2005, hvor han har haft forskellige roller, blandt andet som afdelingschef i Roskilde og som teknisk direktør siden 2016. Han overtager posten som adm. direktør fra Bente Priess Andersen, som skal prøve kræfter med nye opgaver. Skiftet sker efter gensidig aftale, lyder det i meddelelsen.

– Jakob har bred erfaring og stærke kompetencer inden for byggebranchen og har en stor indsigt i kompleksiteten i at skabe god og effektfuld arkitektur, siger Torben Skovbjerg Larsen, adm. direktør i Aart, om ansættelsen:

– Han har desuden været en af de helt stærke foregangspersoner i integrationsprocessen mellem Mangor & Nagel og Aart og har et skarpt blik for synergierne i vores nye fælles fremtid, fortsætter han.

Aart fra Aarhus købte i april i år Mangor & Nagel med afdelinger i Frederikssund, København og Roskilde. Ved opkøbet havde Aart 180 ansatte, og Mangor & Nagel 130 medarbejdere.

Vækst og integration

Som adm. direktør får Jakob Andersen ansvaret for at fortsætte den positive udvikling i Mangor & Nagel, som han og Bente Priess Andersen har haft et tæt parløb om i direktionen de sidste syv år.

– I min nye rolle ser jeg frem til fortsat at udvikle Mangor & Nagel – en del af Aart og skabe en endnu stærkere sammenhæng med Aart med respekt for vores sociale og faglige værdier. Samtidig vil jeg sætte fokus på at udvikle vores eksisterende relationer på tværs af Storebælt og skabe nye samarbejder inden for det almene segment i det jyske, udtaler den nye adm. direktør.

Mangor & Nagel leverede i 2021 det bedste resultat i arkitektvirksomhedens historie. Omsætningen rundede 100 mio. kr., og årets resultat landede på 10,5 mio. kr. Resultatet betyder samtidig, at der blev udbetalt en samlet bonus på 2 mio. kr. til alle medarbejdere.

Ros til den afgående

Overdragelsen af direktørposten betegnes i pressemeddelelsen som "et helt naturligt skridt" for Bente Priess Andersen.

– Bente har gjort et imponerende arbejde med at udvikle og vækste Mangor & Nagel som arkitektvirksomhed og har formået at modne virksomheden til et salg. Både i forbindelse med opkøbet og i overgangsfasen har Bente været en uvurderlig sparringspartner i forståelsen af Mangor & Nagel indefra og i dialogen om de forretningsmæssige potentialer, siger Torben Skovbjerg Larsen.

Fremadrettet vil Bente Priess Andersen dedikere sin professionelle tid til ledelsesopgaver og bestyrelsesposter:

– Tilsammen har vi rykket Mangor & Nagel til det sted, vi står i dag og jeg føler med ro i maven, at min opgave er løst. Jeg er helt tryg ved at Jakob er den rette person i spidsen for Mangor & Nagel i den nye konstellation sammen med Aart, siger den afgående direktør.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141