23948sdkhjf

Aarsleff skal bygge landets højeste kontorbygning

Byggeriet på Aarhus Havn forventes afsluttet i starten af 2027 

Ejendomsselskabet Olav de Linde A/S har netop indgået en betinget aftale med den aarhusianske entreprenørkoncern, Per Aarsleff A/S, om at opføre "Mindet" på Aarhus Havn.

Det oplyser Olav de Linde A/S i en pressemeddelelse.

Tårnet, der med sine 139 meter bliver landets højeste kontorbygning, når det står færdigt i starten af 2027, bygges i en del af det gamle foderstoflager på Aarhus Havn. Lagerbygningen, der er fra 1926 og en af landets første jernbetonbygninger, bliver bevaret og integreret i det nye byggeri.

Mindet bliver på i alt ca. 48.000 m2 fordelt på 39 etager. Bygningen kommer først og fremmest til at indeholde kontorer og butikker og bliver en del af Olav de Lindes egen portefølje af udlejningsejendomme.'

- Vi oplever allerede nu en stor interesse for kontorlejemålene, og vi har indledt de første seriøse dialoger med potentielle lejere, udtaler Olav de Linde, der er grundlægger og bestyrelsesformand for ejendomsselskabet, i pressemeddelelsen.

Særlige omstændigheder kræver tæt samarbejde

Ifølge Morten Sparvath Thomassen, tegnestuechef hos Olav de Linde A/S, bliver det en krævende opgave at forbinde den gamle foderstofsbygning med det moderne kontortårn. 

Det netop indgåede samarbejde med Per Aarsleff A/S bliver derfor også tættere end normalt, lyder det.

- Vi har indgået et mere forpligtende samarbejde, hvor vi i fællesskab kommer til at udvikle projektet og igennem hele forløbet koordinere det økonomiske, byggetekniske, de sociale klausuler samt miljø- og myndighedskrav. Det er et enormt kompliceret projekt, udtaler han.

Mindet bliver det fjerde tårnbyggeri, som Per Aarsleff A/S deltager i i Aarhus. 

Entreprenøren er netop nu i gang med Lighthouse-byggeriet på Aarhus Ø. Derudover har Per Aarsleff A/S og Olav de Linde A/S også samarbejdet om at bygge Systematics kontorhøjhus på Søren Frichs vej samt deltaget i opførelsen af Kampanilen på Aarhus Ø. 

I København har Per Aarsleff A/S desuden bygget Pasteurs Tårn i Carlsberg Byen, der er Københavns højeste beboelsesejendom.

- Vi glæder os til at komme i gang med endnu et markant byggeri for Ejendomsselskabet Olav de Linde A/S. Vi kender hinanden fra tidligere byggerier, og Mindet 6 er et utroligt spændende projekt, hvor Aarsleff kan bidrage med erfaring inden for højhusbyggeri, men også med de mange anlægstekniske discipliner, som dominerer her i begyndelsen, når vi etablerer byggegruben og udfører funderingen, siger Ulrik Therkilsen, afdelingsdirektør hos Per Aarsleff A/S, i pressemeddelelsen.

Berømt og berygtet byggeri

Olav de Linde A/S har arbejdet på højhusprojektet siden 2014 og har undervejs i processen mødt en del modstand.

Som Licitationen - Byggeriets Dagblad før har omtalt, har der været en række borgerprotester mod byggeriet, der har drejet sig om udseende, højde og beliggenhed. Protesterne kulminerede i foråret 2021 med 237 primært negative høringssvar, og det fik Olav de Linde til at ændre i planerne for huset. 

Blandt andet måtte ejendomsmatadoren skære syv meter af tårnet, og det ærgrede Olav de Linde, fortalte han dengang til Licitationen.

Aarhus Byråd godkendte lokalplanen for kontorhøjhuset 22. juni sidste år, og byggeriet er anslået til en pris på over 1 mia. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.878