23948sdkhjf

Satser stort på nyt felt - canadisk ejet rådgiver ansætter ny direktør

Rasmus Walter er ansat som direktør for den nyoprettede division Transport og Infrastruktur i WSP Danmark.

Det oplyser den canadisk ejede koncern, der tidligere hed Orbicon, i en pressemeddelelse.

Rasmus Walter kommer tilbage til Danmark efter tre år i New Zealand, hvor han var direktør for broer og anlæg. Inden da var han 14 år hos Rambøll – sidst som markedsdirektør for transport. I Danmark skal han stå i spidsen for at udbygge divisionen Transport & Infrastruktur, et felt hvor WSP er en stor spiller internationalt.

Og gøre det, er han ifølge pressemeddelelsen meget opmærksom på de behov og tendenser, der er i markedet:

– Det er især reduktion af drivhusgasser, automatisering og klimatilpasning, der er fokus på for tiden, men også at forbedre den offentlige transport for at gøre den mere attraktiv. Alle områder hvor vi er førende i WSP, og vores koncept Future Ready giver samtidig et stærkt fokus på at designe til fremtiden, siger Rasmus Walter.

Om WSP

WSP Danmark er en rådgivervirksomhed med cirka 500 medarbejdere. Virksomheden hed tidligere Orbicon.

Det danske selskab er del af den globale rådgiver WSP med 55.000 medarbejdere. WSP er blandt de største rådgiver i verden inden for miljø og infrastruktur og arbejder også med byggeri og klimatilpasning.

Den ny divisionsdirektør har været koblet på projekter i Nordamerika, Philippinerne, Hong Kong og Australien og har derfor et stort globalt netværk.

WSP en stor rådgiver inden for infrastrukturområdet, og har specialister over hele verden og er involveret i blandt andet metrosystemer, jernbaner og ny infrastruktur i byerne.

– Det er noget af den ekspertise, jeg gerne vil bringe i spil i Danmark, hvor vi i endnu højere grad kommer til at arbejde på tværs af grænser for at udnytte den viden og erfaring der ligger, siger den nye direktør.

Top 3-ambitioner

Da Licitationen - Byggeriets Dagblad fik en snak med WSP’s adm. direktør Per Christensen i april, var hans ambition på sigt at ende i top tre blandt rådgivende ingeniørvirksomheder i Danmark.

- Men skal vi derop, skal jeg over de næste to-tre år vækste med 2-3.000 mand - og det er jo svært. Derfor skal vi ud at købe op. Og selv med opkøb kan det blive vanskeligt. Men det, jeg godt kan lide ved den ambition, er, at det sætter en retning i forhold til, hvor vi gerne vil have firmaet hen, sagde Per Christensen i den forbindelse

Han tilføjer, at den canadiske ejer hellere vil købe en af de helt store danske rådgivervirksomheder end 10 små.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125