23948sdkhjf

Formand for træsektion: Træ handler om mere end klimaregnskab og rådgivning

- Vi mangler stadig at få historien om træs muligheder bredt ud til alle – ikke mindst de politiske beslutningstagere, mener formanden for Træsektionen i DI

”For fagfolk er det gammel viden, at træ er en fornybar ressource, som optager CO₂ gennem sin levetid og først frigiver det igen, når det bliver brændt eller på anden måde forgår. Og det er gammel viden, at træ er et slidstærkt materiale, der med sin fleksibilitet og æstetiske kvalitet giver uanede arkitektoniske muligheder. Men vi mangler stadig at få historien om træs muligheder bredt ud til alle – ikke mindst de politiske beslutningstagere, så de erkender, hvordan mere træ i byggeriet kan sætte tempo på indfrielsen af vores ambitiøse klimamål.”

Det skriver formanden for Træsektionen i DI, tømrermester Martin Skou Heidemann, på lederplads i Træsektionens magasin Træ

Martin Skou Heidemann, som også er adm. direktør i Skou Gruppen A/S, fremhæver, at de mange fordele ved at bruge træ bedst vises gennem en skildring af de mange interessante byggerier i træ, som skyder op i både ind- og udland.

”Vi kan tage eksemplet med Kræftrådgivningen i Aarhus fra de hjemlige himmelstrøg. Her har træet ikke alene en bæredygtig funktion, men er med til at skabe gode rammer for mennesker i alvorlige situationer. Vi kan også nævne Børnehuset Grønnegården i Gladsaxe, hvor et gammelt gårdmiljø har fået nyt liv med træ og genbrugsmursten. Bortset fra fundamentet findes der slet ingen beton eller stål. I stedet er væggene udført i bomstærkt CLT-træ. De gode eksempler på byggerier i træ står altså i kø”, understreger Martin Skou Heidemann.

Flere præaccepterede løsninger

Formanden for Træsektionen i DI peger også på, at man er kommet et stykke af vejen med flere præaccepterede løsninger, som lever op til reglerne i Bygningsreglementet.

”Vi håber, at denne fortælling også når inden for Christiansborgs mure. Interessen for materialet er der. Viljen til at bygge bære dygtigt er der også. Men vi mangler stadig at se endnu flere præaccepterede løsninger, som letter processen, når byggerier med træ i bærende konstruktioner skal udvikles. Vi bør derfor kigge mod nabolandene, hvor man er foran Danmark inden for brug af præaccepterede løsninger”, fastslår Martin Skou Heidemann og tilføjer:

”Vi må derfor erkende, at fortællingen om træ er en løbende proces – et langt, sejt træk. Men det er vores faste tro, at jo flere eksempler, vi viser, desto flere vil få øjnene op for de fantastiske egenskaber ved træbyggerier. Træ handler nemlig om meget andet end bundlinjer, klimaregnskab og lovgivning. Træ handler også om natur og bæredygtige landskaber. Træ handler om livskvalitet og bygninger, som mennesker har lyst til at bo og opholde sig i. Det er måske næsten det vigtigste.”

2.500 medlemsvirksomheder

Træsektionen i DI har 2.500 medlemmer, som sammenlagt beskæftiger ca. 25.000 medarbejdere. Sektionens medlemsvirksomheder har løbende ca. 3.800 lærlinge under uddannelsen.

Medlemskredsen favner bl.a. tømrer/snedkerfirmaer, tækkemænd og andre der arbejder med træ i bygge- og anlægsopgaver.

Kilde; Træsektionen i DI

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109