23948sdkhjf

28 etager drejer sig mod himmelen over Aarhus

På byggepladsen ved det gamle vandtårn i Aarhus Nord tager det unikke byggeri Unity Aarhus form. Bygningens ydre, som i en halvcirkel snor sig op mod 28 etagers højde, står klar og hele byggeriet er nu så færdigt, at projektets parter hyldes til rejsegilde på byggegrunden torsdag. Det skriver parterne bag projektet i en pressemeddelelse.

Det snoede boligtårn, som tidligere gik under navnet La Tour Tower, bygges på den gamle La Tour hotelgrund, der efter længere tilløb og på skiftende hænder er landet hos den nuværende bygherre og totalentreprenør, der færdiggør byggeriet inden udgangen af næste år.

Bygherre er den skotske kapitalforvalter Abrdn. Totalentreprenør er KPC, der for nylig blev sammenlagt med Casa. Arkitekt på projektet er Arkitema Architects og ingeniør er Brix & Kamp A/S.

– Som totalentreprenør er det altid spændende at få lov at prøve kræfter med store og nytænkende byggerier. På Unity Aarhus har vi overtaget en spændende opgave, som håndværkerne løser rigtig flot, siger Peter Poulsen, direktør i KPC, i pressemeddelelsen.

Om Unity Aarhus

Bygherre: Abrdn (Aberdeen Standard Investments)

Totalentreprise: KPC

Arkitekt: Arkitema Architects 

Ingeniør: er Brix & Kamp

23.000 kvm fordelt på op til 28 etager og 652 mikrolejligheder

Byggeri slut: Forventet indflytningsklar i sommeren 2023

Bygget på den tidligere La Tour hotelgrund på Gøteborg Allé, Århus N, og havde tidligere navnet La Tour Tower.

Når det står færdigt, bliver byggeriet et af Danmarks højeste boligbyggerier på 94 meter. Bygningen er formet som en halvcirkel med et 28 etager højt tårn i den ene ende, med den laveste højde på syv etager i den anden og tagterrasser i flere niveauer.

Byggeriet kommer i sin helhed til at huse 652 lejligheder som varierer mellem 25-85 kvm, hvor pladsen sparet i lejlighederne i stedet benyttes til fælles faciliteter, såsom fitness, lounge områder, tagterrasse, café, vaskeri med mere.

Byggeriet står efter planen indflytningsklar i sommeren 2023.

Åben for flere projekter i Danmark

Unity er et nyt koncept hvor den klassiske lejelejlighed møder hotelkoncept. Hovedtanken er at skabe rammerne for en mere fleksibel livsstil, hvor alt man har brug for i hverdagen er samlet under et tag. Lejlighederne er møbleret af den britiske designer Tom Dixon og har adgang til de forskellige services.

Projektet i Aarhus er det største af sin slags, som Abrdn har investeret i på dansk grund. Men Michael Schumann, Fund Development Manager Nordic i det skotske firma, udelukker ikke, at det kan være starten på flere investeringer i større boligbyggerier fremover:

– Unity har kig på flere nye udviklingsprojekter og vi har bestemt fået blod på tanden i forhold til at udvide vores nuværende portefølje, som nu er på syv Unity-projekter i Norden. Vores seneste samarbejde med KPC er Papirtårnet i Silkeborg, der også er et markant byggeri.

Byggeriet står efter planen indflytningsklar i sommeren 2023.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Forventer stor interesse: Jagter totalrådgiver til kystsikring
Building Awards: Ny pris skal sætte skub i digitaliseringen
Ny trælastdirektør gør comeback i Stark
Vil prøve 'russer-sag' ved Højesteret
Certificerings-junglen: Nyt digitalt værktøj skal sikre overblik
Nye arkitekter skal udklækkes i stationsbygning
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187