23948sdkhjf

Aarsleff køber norsk banespecialist for trecifret millionbeløb

Per Aarsleff Holding A/S har indgået aftale om at overtage 66,6 pct. af aktierne i norske Trym Anlegg AS, oplyser entreprenørselskabet i en pressemeddelelse fredag. 

Samtidig er det aftalt, at Aarsleff køber de resterende aktier til indre værdi senest i 2027. Den samlede pris for 100 pct. af selskabet er fastsat til 240 mio. norske kr., svarende til 170 mio. kr.

Trym Anlegg er en veldrevet projektbaseret virksomhed inden for bane- og anlægssegmentet med 90 medarbejdere. Selskabet, som har hovedkontor i Trondheim i det centrale Norge, omsætter årligt for 425 mio. norske kr. (301 mio. kr.)  og havde i 2021 et driftsresultat, EBIT, på cirka 30 mio. norske kr. (21 mio. kr.)

– Norge er et spændende og attraktivt marked med et højt aktivitets- og vækstniveau inden for jernbaneinvesteringer. Geografien, terrænet og klimaet betyder, at vi som baneentreprenør skal operere ud fra flere lokationer, for at vi kan udvikle vores forretning, fortæller Jesper Kristian Jacobsen, adm. direktør i Aarsleff-koncernen, om opkøbet.

– Med købet af Trym Anlegg tilfører vi yderligere styrke til Aarsleff Rail-gruppen og skaber et godt fundament for målet om en betydende fremtidig position i Norge, tilføjer han.

Trym Anlegg har en stærk position i det norske marked inden for især jernbaneinfrastruktur, samt en strategisk vigtig placering i forhold til Aarsleff Rail-gruppens øvrige baneaktiviteter i Norge, som er forankret i Banedrift AS hjemmehørende i Fredrikstad syd for Oslo.

Overtagelsen forudsætter de norske konkurrencemyndigheders godkendelse.

lda

Se nøgletal for:
Læs mere om: Aarsleff Trym
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.86