23948sdkhjf

Konkurrenter deler viden - Arkil og NCC vinder projekter til 600 mio. kr.

De to entreprenører skal i de kommende år udføre fem store kloakeringsprojekter i Nordsjælland

De to nordsjællandske forsyningsselskaber, Halsnæs Forsyning og Hillerød Forsyning, indgår partneringaftale – et langsigtet, strategisk samarbejde – med Arkil og NCC.

De to entreprenører skal i de kommende år udføre fem store separatkloakeringsprojekter for de to forsyninger for cirka 600 mio. kr., skriver Hillerød Forsyning i en pressemeddelelse.

Aftalen betyder, at Halsnæs og Hillerød Forsyning indgår aftale med Arkil og NCC om i alt fem store projekter, fire i Hillerød og ét i Halsnæs. Arkil får ansvaret for projekterne i Hillerød Midtby og erhvervsområdet Rønnevang, mens NCC skal stå for separatkloakering af Favrholm og Østbyen i Hillerød samt kloakrenovering i Hundested i Halsnæs Kommune.

– Ifølge aftalen deles vi alle om både fordele og ulemper gennem samarbejdet, ligesom parterne har forpligtet sig til at dele alle erfaringer med hinanden. Det betyder, at vi får bedre forudsætninger for at overholde både budgetter og tidsfrister, når de fem, store og vigtige renoverings- og separatkloakeringsprojekter skal føres ud i livet i de kommende år, siger Peter Underlin, COO og forsyningschef, Hillerød Forsyning, i meddelelsen.

Deler viden man normalt ville holde for sig selv

Parterne deler både over- og underskud ligeligt, hvilket betyder, at både bygherre og entreprenør har sammenfaldende interesse. Så enhver optimering er til gavn for alle. Det skal sikre et positivt samarbejdsklima, er rationalet.

– 100 pct. tillid, åbenhed, gennemsigtighed og samarbejde fra projektets start er grundlaget for succesfuld partnering. Vi er indstillet på, at det kræver fuldstændig åbenhed og videndeling, så alle parter drager erfaringer og viden med ind fra de projekter, vi udfører. Vi hjælper med andre ord hinanden med at minimere risici og optimere projekterne, siger direktør i NCC’s forsyningsenhed Michael Thomsen.

Da alle parter er forpligtet til at dele erfaringer fra projekterne med hinanden, kommer Arkil og NCC, der til daglig er konkurrenter, til at dele viden, de normalt ville holde for sig selv.

– Målet med samarbejdet er økonomisk effektivitet for alle parter samt innovation og bæredygtighed. Under forhandlingerne har vi på begge sider af bordet arbejdet på at fordele de økonomiske fordele og ulemper mellem os. Tillid og godt samarbejde er nøglen til succes, siger Jacob Kaae Lind Nordqvist, adm. direktør, Halsnæs Forsyning.

Vurderingen er, at det forbedrede samarbejde i bedste fald kan føre til en reduktion af omkostningerne på mellem fem og 20 pct., som fordeles ligeligt mellem bygherre og entreprenør. lda

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.187