23948sdkhjf

Opgaver til 10 mia. kr. på elnettet på vej mod udbud

Energinet, som har ansvaret for at vedligeholde og udvikle elnettet i Danmark, arbejder på udbud af renoveringer og udbygninger af elnettet til 10 mia. kr. frem mod 2030.

Det skriver Jyllands-Posten.

De mange milliarder er dog kun en del af de planer, som Energinet har de kommende år. Frem mod 2025 er der en investeringsplan til samlet 30 mia. kr., hvoraf de 25 mia. kr. er øremærket investeringer i elnettet.

– For at kunne eksekvere på den enorme mængde projekter er vi nødt til at bygge noget mere skalerbarhed ind i vores organisation. Det vil vi gøre ved at source en del af opgaverne som nøglefærdige anlæg. Det er både reinvesteringer og nybygning, vi har ned i det her udbud af projekter for cirka 10 mia. kr., siger Henrik Riis, direktør for Energinet Eltransmission, til Jyllands-Posten.

Efter, at Energinet besluttede sig for de milliardstore udbud, har regeringen præsenteret planer for en mangedobling af produktion af vindmølle- og solcellestrøm. Derfor vil projekterne til 10 mia. kr. ikke være nok til at håndtere den øgede strømproduktion.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.159