23948sdkhjf

Anlægsentreprenør føler sig rustet til nogle hårde år

Nordkysten øger omsætningen med over 100 mio. kr. i 2021 og har nedbragt sin gæld

Entreprenørfirmaet Nordkysten A/S var ikke synderligt mærket af coronakrisen i 2021.

Det betyder, at den nordsjællandske anlægsentreprenør lander et med adm. direktør Frank Schou Kruses egne ord ”meget tilfredsstillende resultat" for 2021 i det årsregnskab, som entreprenørvirksomhedens moderselskab, Holdingselskabet Nordkysten ApS, offentliggør torsdag.

-I 2021 har vi kunnet arbejde stort set upåvirket af den fortsatte pandemi. Derfor opnår vi et meget tilfredsstillende resultat. Desuden er vigtigt, at det lykkedes at gøre Nordkysten mere økonomisk robust. For allerede i år ser vi ind i store udfordringer med massive prisstigninger og inflation. Vi er godt rustet til nogle hårde år, siger adm. direktør Frank Schou Kruse i en pressemeddelelse.

Koncernregnskabet fra Nordkysten, som udover Entreprenørfirmaet Nordkysten A/S omfatter Fiberkysten A/S og et ejendomsselskab, viser en omsætning på 575 mio. kr. i 2021 mod 446 mio. kr. i 2020, mens årets resultat efter skat blev 28,9 mio. kr. mod 11,9 mio. kr. året før.

Samtidig har Nordkysten de seneste fem år reduceret den rentebærende nettogæld med 81 procent fra 55,8 mio. kr. ved udgangen af 2017 til 10,8 mio. kr. ved udgangen af 2021.

Fortsat øget aktivitet

Der er fortsat stigende aktivitet på alle de infrastrukturområder, hvor Nordkysten udfører entreprenørarbejde: elforsyning, vandforsyning, fjernvarmevarme, spildevandshåndtering, klimasikring og fibernet.

Koncernen er derfor også gået ind i 2022 med en rigtig god ordrebeholdning. Dertil kommer, at omlægning fra naturgas til fjernvarme ventes at give endnu mere aktivitet.

Det kan blive en brancheudfordring med knaphed på materiel og mandskab ved en hurtig omlægning fra naturgas til fjernvarme Frank Schou Kruse, adm. direktør, Nordkysten A/S

- Det kan blive en brancheudfordring med knaphed på materiel og mandskab ved en hurtig omlægning fra naturgas til fjernvarme. Vi har dog løbende udvidet og udviklet vores mandskab, metoder og materiel, så vi er også klar til at tage fat på udbygningen af fjernvarmenettet. Den vil vi møde med vores erfarne folk og et stort kundefokus, hvor vi samarbejder med kunderne for at opnå de bedste og smarteste løsninger, udtaler Frank Schou Kruse.

Nordkysten har en del flerårige aftaler og strategiske samarbejder med store forsyningskunder som Hofor, Novafos, TDC og en række multiforsyninger.

Ny afdeling

Det kræver vedvarende fokus på rekruttering, udvikling og fastholdelse af gode medarbejdere at bevare de grundlæggende værdier og faglige kompetencer i Nordkysten, samtidig med at virksomheden vokser markant.

Et væsentligt element i Nordkystens styrke er også nærhed - både til opgaverne og medarbejderne. Derfor supplerer Nordkysten nu sine afdelinger i Gilleleje og Glostrup med en afdeling i Sorø for at styrke tilstedeværelsen på hele Sjælland.

HOLDINGSELSKABET NORDKYSTEN ApS
2021 2020
Mio. kr.
Nettoomsætning 575,2 446,4
Bruttoresultat 231,3 193,0
Primært resultat 38,9 -16,5
Resultat før skat 37,5 15,3
Årets resultat 29,0 11,9
Egenkapital 92,3 63,3
Antal ansatte 331 288
Kilde: CVR.

Se nøgletal og flere artikler om:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109