23948sdkhjf

Grønt lys til stort uddannelsesbyggeri på Amager

Københavns Kommune har netop givet tilladelse til, at byggeriet af det kommende 7.000 kvm Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX, campus i Ørestad op Amager kan gå i gang. 

Det oplyser PLH Arkitekter, som har tegnet uddannelsesbyggeriet med plads til 800 studerende, på sin hjemmeside.

Foruden undervisningslokaler vil bygningen blandt andet få et hele 29 meter højt atrium, en café og kantine. Samtidig vil det blive muligt at afholde større, forskellige arrangementer som blandt andet foredrag, filmforevisninger og borgermøder.

Den nye campus kommer til at ligge tæt på DR i August Schade-kvarteret i Ørestad. Byggeriet bliver opført af 5E Byg og skal stå klart primo 2024, lød det i en meddelelse fra DMJX, da projektet blev præsenteret sidste år. Dengang blev prisen sat til 235 mio. kr.

I designet af DMJX har PLH Arkitekter lagt vægt på bæredygtige løsninger, der mindsker CO2-aftrykket og nedbringer energiforbruget. Derfor er det også forventningen, at bygningen opnår bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld. Ydermere har trivslen for bygningens 800 fuldtidsstuderende, 2.000 kursister og 70 medarbejdere været central. Derfor har der i designfasen været særligt fokus på luftkvalitet, akustik, visuelle miljø og termisk indeklima.

– DMJX er et ambitiøst projekt med fokus på både det store klimaperspektiv og det helt nære – at skabe en bygning, der er rar at være i. Det er to helt afgørende parametre for det, vi designer. Ved at trække på vores ekspertiser sætter vi her streg under, at hensynet til klimaet og menneskene i bygningerne ikke blot går hånd i hånd, men faktisk er hinandens forudsætninger i god arkitektur, siger Anette Grønbæk, bæredygtighedsleder i PLH Arkitekter, i meddelelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109