23948sdkhjf

Skole bygger nyt campus for trecifret millionbeløb

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) vil bygge nyt campus på Amager i København 7.000 kvm, som fra 2024 skal huse uddannelsesinstitutionens syv uddannelser i Hovedstaden. Det skriver Journalisten.  

Den nye bygning kommer ifølge mediet til at koste 235 mio. kr. at bygge og er delvist finansieret af DMJX' eget rådighedsbeløb og lån. Det betyder altså at de flytter fra den nuværende lokation i Emdrup. 

5E Byg er totalentreprenør på opgaven, og den nye bygning er tegnet af PLH Arkitekter, Dall & Lindhardtsen og Ingeniør’ne. Ekolab er rådgivere på opgaven. 

- Driftsmæssigt er Emdrup en meget dyr bygning, fordi den er gammel. Desuden har vi i flere omgange været nødt til at bygge til, og det løber op. Så når vi nu er et sted, hvor vi har mulighed for at bygge nyt, så giver det mening, siger Henrik Wilhelm Jørgensen, der er leder af projektet og ansat i DMJX’ bygningsafdeling, ifølge Journalisten. 

DMJX er ellers dårligt færdige med det seneste flytteprojekt, hvor skolens jyske afdeling flyttede fra 'Bunkeren' i Aarhus til nye lokaler i byen. 

Det er netop denne flytning som er skyld i, at skolen nu har råd til at bygge nyt og dermed flytte igen. 'Bunkeren' var nemlig ejet af skolen selv, mens de lejer sig ind i den nye bygning i Aarhus. Derfor er pengene ifølge Journalisten altså stadig på DMJX' konto. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156