23948sdkhjf

Ny Volvo-chef sætter sig i stolen i Taulov

Henrik Torp er ny chef for Volvo Entreprenørmaskiner A/S i Danmark, og han kommer med en baggrund inden for lastbiler og personbiler

”Head of Retail Operations” i Danmark er den interne Volvo-titel til Henrik Torp, 59 år, som nu sætter sig i stolen hos Volvo Entreprenørmaskiner i Taulov. Mere mundret er det den nye direktør, vi hilser på over en kop kaffe i en af mødelokalerne hos Volvo, som han akkurat har lært at finde rundt i efter en uges tid på jobbet.

Henrik Torps første tid kommer til at gå med en mængde møder med medarbejdere og kunder.

- Der er en stejl læringskurve. Jeg har prøvet det før, så det skal nok gå, men de store programerklæringer de første måneder kommer der nok ikke, siger han til Licitationen Byggeriets Dagblad.

God ballast

Henrik Torp har en stor ballast i kraft af erfaring fra en stilling som regionaldirektør i Autohuset Vestergaard i Hillerød, men har gennem det meste af sit arbejdsliv beskæftiget sig med Volvo. Dels gennem 12 år i lastvognsdivisionen Volvo Trucks, hvor han i en to-årig periode var udstationeret i Australien og dels som adm. direktør hos Titan Lastbiler A/S i Ringsted.

Hans karriere startede tilbage i 80’erne som udlært automekaniker, og han kender derfor indgående hele værdikæden fra salg til service og værksted.

- Jeg har et særligt forhold til Volvos værdier og måde at gøre tingene på. Det handler i bund og grund om at have glade medarbejdere, for det smitter af på kunderne, og det smitter igen af på os. Så enkelt er det i virkeligheden, siger han.

Stærkere på det kompakte

Han ønsker for nuværende ikke at gå længere ned i, hvad han konkret ser som sine arbejdsopgaver, udover at han skal lære forretningen at kende. Én ting er han dog villig til at sige om det arbejde han skal i gang med:

- Vi vil gerne have en stærkere position på det kompakte materiel, og det bliver en af mine opgaver at se på, hvordan vi så får det, erklærer han.

Vi vil gerne have en stærkere position på det kompakte materiel, og det bliver en af mine opgaver Henrik Torp, direktør Volvo Entreprenørmaskiner A/S

- Agilitet er noget jeg kan tage med over fra personvognsbranchen. Her er man virkeligt hurtige til at omstille sig til nye markedsforhold, og tilpasning til markedet er et nøgleord. Det kan vi godt bruge til noget her også, siger han, og fortsætter:

- Der sker jo en kæmpeudvikling inden for elområdet og det kommer jo til at stille krav til os som leverandør, siger han.

Vigtigt med helheden

Livscyklusbetragtningen på entreprenørmaskinerne er noget han vil udvikle endnu mere:

- Der er virkelig god økonomi i at se på en entreprenørmaskines økonomi over tid i stedet for at spare nogle tusinde kroner ved et kontantkøb. Det er vigtigt at maskinen holdes i gang, og vi har jo et landsdækkende - som i virkeligt landsdækkende – servicenet, samt tre supportbiler ved mere specielle ting, konstaterer Henrik Torp.

Han tilføjer, at de data, der i dag kommer tilbage fra maskinerne, er med til at gøre dem langt mere effektive, og dermed er der for kunderne store penge at spare.

Privat er Henrik Torp bosat i Taastrup ved København og skal nu pendle til Volvo Entreprenørmaskiners hovedkontor i Taulov, uden for Fredericia. En tur han kender særdeles godt, da han, i øvrigt sammen med sin søn, ofte besøger Jyllands-Ringen for at udleve sin store interesse for bane- og off-road kørsel på motorcykel.

Volvo Entreprenørmaskiner A/S
Mio. kroner 2020 2019
Nettoomsætning 461 535
Primært resultat 22 14
Bruttofortjeneste 142 133
Resultat før skat 19,2 13,4
Skat af årets resultat 4,3 3,0
Årets resultat 15 10,4
Omsætningsaktiver i alt 135 164
Status balance 394 417
Likvide beholdninger - -
Egenkapital 66 71
Antal ansatte 106 109
Kilde: CVR

Se nøgletal og flere artikler om:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172