23948sdkhjf

Gode takter fra Volvo Entreprenørmaskiner

Stærk fremgang for Volvo Entreprenørmaskiner. Især de tungere maskiner fylder godt til i både omsætning og resultat

Travlheden i den danske byggesektor har afspejlet sig i efterspørgslen på maskiner. Det gælder hos Volvo Entreprenørmaskiner A/S, der hæver omsætningen fra 461 mio. kroner i 2020 til 614,2 mio. kroner i 2021. En ganske solid fremgang. Bruttofortjenesten er steget til 168,1 mio. kroner fra 142 mio. kroner. Og det hele ender i en bundlinje på 21,5 mio. kroner, hvilket er en fremgang på godt 5,5 mio. kroner. I 2020 var resultatet på 14,9 mio. kroner. Set over de seneste fem år, er både omsætning og resultat det højeste.

Dygtige medarbejdere

- Jeg kan ikke tage æren for resultatet, da jeg lige er startet i virksomheden. Det kan min forgænger, Jens Ejsing til gengæld, sammen med de dygtige medarbejdere, der har formået at skabe dette, siger adm. direktør, Henrik Torp Kristensen til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Det er dog ifølge Henrik Torp Kristensen en ganske kraftig efterspørgsel på maskiner – især de lidt større maskiner, der har gjort sig gældende hos importfirmaet, der jo ejes af Volvo i Sverige.

- Dertil kommer ikke mindst et solidt eftermarked bestående af service og reservedele. Vore mobile værksteder har haft travlt i året. Der har været lejlighedsvise problemer med at skaffe de nødvendige reservedele, grundet pandemien, men det er i høj grad lykkedes at løse mange af de opståede problemer, så det bidrager selvfølgelig også, siger han til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Mere gang i de kompakte

Henrik Torp Kristensen har tidligere udtalt til Licitationen Byggeriets Dagblad, at han gerne vil sælge flere kompakte maskiner, og at en af hans opgaver bliver at se på, hvordan det kan løses.

- Desuden arbejder vi jo konstant sammen med vore kunder på serviceaftalerne, så kunderne får en så optimal dækning som muligt. Ved at sørge for, at maskinerne er serviceret efter en plan, og efter analyse af de data, der kommer hjem fra maskinernes telematik- og overvågningssystemer, kan vi sætte ind, inden det går galt, og det betyder væsentligt mindre downtime for maskinen, og det er faktisk en økonomisk faktor at kunne holde maskinerne i gang, siger han.

Første halvår er ganske fornuftigt og forløber i samme gear som sidste år, men det er svært at sige hvad der sker i sidste halvår. Om der kommer en afmatning, eller en mindre opbremsning, er svært at sige Henrik Torp Kristensen, adm. direktør, Volvo Entreprenørmaskiner A/S

Svært år at forudsige

Om resten af året tør han ikke rigtigt spå:

- Første halvår er ganske fornuftigt og forløber i samme gear som sidste år, men det er svært at sige hvad der sker i sidste halvår. Om der kommer en afmatning, eller en mindre opbremsning, er svært at sige. Men kunderne har da pænt fyldte ordrebøger, så jeg tror ikke at det går så galt, siger han.

Der er bestilt mange maskiner hjem, så firmaet er klar til efterspørgslen:

- Hvis de kommer hjem alle sammen på en gang, så har vi en flaskehals i vores klargøring, smiler han.

VOLVO ENTREPRENØRMASKINER A/S
Mio. kroner 2021 2020
Nettoomsætning 614 461
Primært resultat 31 22
Bruttofortjeneste 168 142
Resultat før skat 28 19
Årets resultat 22 15
Egenkapital 73 66
Antal ansatte 112 106
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125