23948sdkhjf

Infrastrukturplanen må bevares i sin nuværende form

I onsdagens udgave af Licitationen, kan man læse, at flere partier oven på krigen i Ukraine og planerne om en deraf følgende hastig udbygning af fjernvarmenettet for at øge uafhængigheden af russisk gas, viser sig klar til at lave udskydelser i Infrastrukturplan 2035.

Denne holdning stiller Foreningen af Rådgivende Ingeniører sig kritisk overfor. For selvom ideen med udbygning af fjernvarmenettet - og ikke mindst den aktuelle begrundelse for dette - er fornuftig, så er infrastrukturforliget på 160 mia. kr. en afgørende forudsætning for udviklingen af fremtidens infrastruktur i Danmark, og her skal der ikke rystes på hånden.

Hvis der kommer politisk stop-go-tænkning i infrastrukturpolitikken, så forsvinder det fundament, som de virksomheder der skaber infrastrukturen, planlægger efter.

Vi er nødt til at holde fast i en plan, vi kan regne med.

Tvivl medfører en usikker fremtid

Infrastrukturprojekter i milliardklassen tager år at planlægge og udføre. De danske rådgiver- og ingeniørvirksomheder er allerede i fuld gang. Mange af FRIs medlemmer har allokeret medarbejdere til flere af de større projekter, som infrastrukturforliget fra 2021 medfører.

De ser ind i rekruttering, efteruddannelse og samarbejder med danske og udenlandske kolleger, så de kan skabe de bedste projekter til gavn for Danmark.

Hvis der sås tvivl om den overordnede strategi, og de enkelte projekter dermed går en usikker fremtid i mødes, hvor de risikerer at blive udskudt - eller måske helt taget af bordet igen - så vil det blive svært at retfærdiggøre at tilføre ressourcer til projekterne så langt ud i fremtiden, som det er tilfældet.

Derfor må infrastrukturplanen, der efter flere års arbejde blev vedtaget af Folketinget i et historisk bredt forlig, have lov til at bestå i sin nuværende form, så alle involverede parter ved, hvad de skal forholde sig til.

Det handler om at kunne tilbyde løsninger, man derefter med sikkerhed kan levere.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Aldrig har det været så svært at lægge budget
Byggevirksomhed konkurs – 100 ansatte sendt hjem
Regnskab: Stigende omkostninger påvirker anlægsgartner
Tocifret millionbevilling sikrer restaurering af tidligere domkirke
Første brodrager bliver i dag sejlet ud på Storstrømmen
De holder kun ét år: Storstrømsbroen får ny projektdirektør - igen, igen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.781