23948sdkhjf

150 millioners skolecenter rejser sig for alvor

Der var fest og glæde den sidste fredag i april, da Jammerbugt Kommune holdt rejsegilde på det nye Skolecenter Jetsmark, et af de største byggeprojekter i den nordjyske kommunes historie.

– Med rejsegildet markerer vi en vigtig milepæl i byggeriet. Vi er kommet langt siden 1. spadestik, og det er med stor tilfredsstillelse at se, at arbejdet skrider planmæssigt frem trods udfordringer undervejs med prisstigninger på byggematerialer og leveranceproblemer på grund af pandemien, sagde borgmester Mogens Christen Gade ifølge en pressemeddelelse fra hovedentreprenøren på projektet, NCC.

– Jeg vil gerne takke NCC og håndværkerne for deres indsats. De har været proaktive og fleksible i processen, mens de har ventet på leverancer. Det er helt afgørende for, at vi holder tidsplanen, fortsatte borgmesteren. 

Alt betonarbejdet er nu færdigt, og murerne har allerede færdiggjort en fjerdedel af skalmurene. Samtidig er ét af afsnittene med klasselokaler klar til, at det indvendige arbejde med fast inventar kan begynde.

Når det ene afsnit står færdigt i september, vil de resterende afsnit blive færdiggjort som perler på en snor frem mod den endelige aflevering i 2023.

Samspil med idrætscenter 

Skolecenter Jetsmark skal opføres som en tresporet skole fra 0.-9. klasse med integreret SFO og plads til førskoleelever. Skolens bruttoareal bliver cirka 8.500 kvm.

Idræt og bevægelse foregår i Jetsmark Idrætscenter, der ligger lige ved siden af skolen, og som også gennemgår en større renovering og ombygning.

– Der er stor ros til samarbejdet med NCC, generelt har der igennem hele processen med brugere, styregruppe og bygherre været et godt samarbejde, og det er en stor fornøjelse at det gode samarbejde fortsætter her under udførelsen, det givet et samlet godt resultat, siger Brian Mumgård, projektansvarlig Norconsult.

Et lokalt samlingssted

Skolecentret bliver omdrejningspunkt for både skole og fritidsaktiviteter for byerne Pandrup, Kaas og Moseby. Og arkitektonisk betegnes det som et markant og identitetsskabende byggeri med elevernes læring, trivsel og uddannelse i centrum.

Byggeriet skal samtidig fungere i samspil med lokalsamfundet som en aktiv medspiller i skolens hverdag.

Ud over at være ramme for de forskellige aktiviteter og arrangementer i løbet af skolens undervisning, skal det lokale kultur- og foreningsliv også have gavn af den nye skoles faciliteter, da skolen bygges som en fleksibel og multianvendelig skole, hvor både ude- og indearealer kan anvendes til mange formål.

Byggeriet forventes afsluttet og klar i august 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.145