23948sdkhjf

Licitationen mener: Energiplan kræver samarbejde

Det tangerer jo desværre det tragiske, at der skal en vanvittig krigshandling som Ruslands angreb på Ukraine til, for at Danmark kan søsætte den mest vidtgående energiplan i nyere tid.

Men den plan, som regeringen fremlagde i går, er særdeles ambitiøs og vil - hvis den kan føres ud i livet - for alvor gøre Danmark uafhængig af russisk gas og få langt flere danskere over på grønne energiformer. Planen indebærer mere grøn strøm, grøn varme og meget mindre gas. Der bliver desuden banet vej for at udbygge vedvarende energi, blandt andet en firdobling af den grønne strøm fra solceller og vindmøller på land.

Fra et bygge- og anlægssynspunkt vil det uden tvivl give nogle gode år hos landets fjernvarmeentreprenører, når de skal medvirke til at gøre visionen om, at flertallet af de 400.000 husstande, som benytter naturgas, skal konverteres til fjernvarme inden 2028.

Branchen melder på forhånd, at den er klar. Men det er mere et åbent spørgsmål, om specielkompetencer som eksempelvis smede med de rette certificeringer bliver klar. Her ligger der et stort arbejde forude for arbejdsmarkedets parter i at gøre dette muligt. For ellers bliver der flaskehalse, og så kan regeringen godt skyde en hvid pil efter sin ambition.

Derfor skal der handles nu. Det kræver samarbejde og koordinering ikke bare på arbejdsmarkedet, men også mellem stat og kommuner, så unødig bureaukrati ikke forhindrer udrulningen.

Branchen er klar. Men det skal myndighederne også være.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141