23948sdkhjf

Licitationen mener: Grønne forslag skal udfolde sig

Det er et interessant samarbejde, som 23 organisationer og virksomheder inden for bygge- og anlægsbranchen nu har sat i gang i forhold til at sætte skub på de bæredygtige løsninger i byggebranchen.

De har etableret et strategisk netværk, som vil sætte fokus på de barrierer og udfordringer, der er i forhold til at bygge bæredygtigt.

Netværket er udløst af et udvalgsarbejde nedsat af indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S), som skulle implementere regeringens nationale strategi for bæredygtigt byggeri. Her fandt organisationerne ud af, at regelmæssige møder og en operativ tilgang til bæredygtighed er nødvendig for, at en bæredygtig strategi kan implementeres i byggeriet blandt både store og små aktører.

Faren er jo, at netværket bliver endnu et af de mange forkromede tiltag, som skal sætte gang i de grønne løsninger i byggeriet. Og hvor forslag og arbejdet ikke rigtig kommer videre end til skrivebordet.

Bygherreforeningens vicedirektør Hanne Ullum bedyrer selv, at ambitionen er, at netværket bliver så konkrete i sine løsningsforslag som muligt, og at arbejdsopgaverne allerede er konkretiseret gennem temaer.

Og det er jo alt sammen meget godt. Det er vigtigt, at forslagene kommer ud at leve hos bygge- og anlægsvirksomhederne. Men lige så vigtigt er det, at netværket også får sparket dørene ind på Christiansborg, så forslagene kommer i betragtning i kommende lovgivning.

Branchen har brug for viden om grønne løsninger. Men de skal også implementeres, og her spiller politisk velvilje en lige så stor rolle.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109