23948sdkhjf

Lego-familien og kommunen betaler – vinderne fundet til centerrenovering

Billund Centeret blev indviet i 1973 og var en gave fra Ole Kirks Fond til Billund Kommune. Dengang bestod centret af kirke, menighedslokaler, bibliotek, teatersal, børnehave, fritidshjem, cafeteria og et stort udstillingsområde. Centeret var en ny måde, hvorpå man kunne give byens borgere et samlingspunkt.

Billund Centret, der rummer kulturtilbud, kirke, borgerservice og meget mere, fylder 50 år i 2023. Og nu skal centret have en overhaling. 

Billund Kommune planlægger en renovering, så bygningen holder som samlingssted for alle byens borgere i yderligere 50 år. Kommunen og Kirkbi, Lego-familiens pengetank, har  som tidligere beskrevet tilsammen afsat 30 mio. kr. til renoveringen.

Og nu er totalrådgivningerne til projektet fundet.

Havde fire hold i spil 

Billund Kommune havde fire prækvalificerede hold – herunder vinderholdet - til revitalisering af Billund Centeret:

- Cubo Arkitekter, Rambøll Danmark og Lytt Architecture

- E+N Arkitektur, Hundsbæk og Henriksen og SLA Landskab

- Vallentin Haugeland, EKJ Rådgivende Ingeniører, Gustin Landskab (vinder)

- Zeni Arkitekter, Moe, Labland

Arkitektfirmaet Vallentin Haugland skal - som totalrådgiver og arkitekt - sammen med EKJ Rådgivende Ingeniører og landskabsarkitekterne fra Gustin Landskab forme revitaliseringen af centret, som blev indviet i 1973 og var en gave fra Ole Kirks Fond til Billund Kommune. 

Det skriver arkitektfirmaet på LinkedIn. 

Opgaven består i at bringe Billund Centeret ind i en ny tid, både i forhold til en ny byudvikling, men også i forhold til nye funktioner og almindelig slitage med behov for modernisering.

Derudover skal forpladsen renoveres og opgraderes, så den har relation til de fremtidige aktiviteter i Billund Centeret, men også så der skabes en bedre sammenhæng mellem bymidten i Billund og Billund Centeret. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11