23948sdkhjf

Det sidste betonelement er lagt under kæmpetelt over ny Amager-skole

En stor milepæl er nået på den kommende skole på Holmbladsgade på Amager. Det sidste betonelement er lagt, og fremdriften er fejret med tak til håndværkerne for deres store arbejde.

Hele tre borgmestre var mødt frem til fejringen af den spændende skole, der opføres til børnene på Nordøst Amager. Også totalentreprenøren NCC var repræsenteret med projekthold og direktør.  

Det skriver NCC i en pressemeddelelse.

Ud over NCC som totalentreprenør består holdet bag opgaven af arkitektselskaberne Christensen og Co, Kjaer & Richter og Insitu Arkitekter. Derudover er Lyngkilde rådgivende ingeniør, mens 1:1 Landskab er landskabsarkitekt på projektet. 

Holdet vandt kontrakten på 255 mio. kr. i maj 2019. Den samlede anlægsbevilling var dengang anført til 374,5 mio. kr. 

Skolebyggeri i evigt tørvejr

Som noget usædvanligt er byggeriet udført under en stor stormsikker overdækning. På den måde arbejder håndværkerne altid i tørvejr. Det er en fordel i sig selv, men det giver også andre fordele i forhold til byggeprocessen.

Normalt bygger man et råhus helt færdigt og lukker det med tag og facade, før man går i gang med apteringen. Men når man bygger under tag, kan det indvendige arbejde gå i gang nedefra, mens der stadig bliver bygget opad på råhuset.

Det betyder, at malerne har været i fuld gang i kælderen, mens de sidste dæk over tredje sal var ved at blive lagt. Også tømrerarbejdet på skolens idrætshal er sat i gang på et langt tidligere tidspunkt i processen, end man ville gøre på et traditionelt udendørs byggeri. 

– Som entreprenør arbejder vi altid på at finde nye, smartere måder at bygge på, nye materialer, nye maskiner og metoder. Her gør vi et forsøg med simpelthen at flytte vores produktion indendørs, og det har været meget lærerigt, siger Palle Bjerre Rasmussen, direktør i NCC Danmark, ifølge pressemeddelelsen. 

I den hidtidige byggeperiode er pladsen blevet sparet for 3,5 mio. liter vand, som ville være faldet som regn på byggepladsen uden overdækningen.

Skolen forventes at stå klar til at modtage lærere og elever i 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203