23948sdkhjf

Pihl-selskab går efter udbud på flere vandværker

Hovedstadens drikkevand indeholder for meget kalk. Derfor har regionens vandværker besluttet sig for at forny forsyningsområdet med nye værker, der kan give blødere vand til forbrugerne.  

Alene i hovedstadsregionen har Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, Hofor, planer om at udskifte syv vandværker, og Novafos planlægger også en opgradering af deres anlæg.

Opgaverne kommer snart i udbud, og råhusproducenten LM Byg har ambitioner om at vinde dem alle, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Med erfaring fra to vandværker - hovedentreprisen på Nyt Vandværk Køge samt vandværket ved Thorsbro i Ishøj - er LM Byg "selvskrevne" til at gå efter at vinde de vandværksudbud, der kommer i fremtiden, lyder det fra adm. direktør Per Semmling:

– Vandværksbyggerier handler om at sikre borgerne rent drikkevand, og derfor er de rette kompetencer altafgørende. LM Byg har allerede varetaget rollen som hovedentreprenør og storentreprenør på to succesfulde vandværker, og vist, at vi har ekspertisen til at varetage komplekse vandværksprojekter, siger direktøren i pressemeddelelsen.

Vandværker som del af strategien

Fra 2016 til 2017 var råhusproducenten hovedentreprenør på det 3.500 kvm store projekt Nyt Vandværk Køge, som både fungerer som vandværk og vandtestcenter.

I 2020 blev LM Byg valgt som storentreprenør på byggeriet af et af de største vandværker i Danmark, det ny vandværk ved Thorsbro i Ishøj. 

– Vi havde ansvaret for alle bygnings- og anlægsarbejder ved etablering af bygning- og klimaskærm inklusive, terræn- og ledningsarbejder og bygningsinstallationer. Derudover har alle vores medarbejdere den påkrævede DDS-uddannelse, som kræves for at kunne arbejde med vandbanebeton, som er en speciel kemikaliefri beton, der kan komme i kontakt med drikkevand, og kun bruges i vandværksbyggerier, siger Per Semmling.

Gennem tre årtier har LM Byg arbjedet med råhusbyggeri i egenproduktion, samt hoved- og totalentrepriser, hvori der indgår råhusbyggeri. 

– Derfor er det også naturligt, at vi sideløbende fokuserer på opgaver, der kræver meget unikke kompetencer og ekspertise. Målet om at bygge flere vandværksråhuse er helt i tråd med LM Bygs langsigtede strategi, og det er vores ambition at være den være den førende "specialist" på fremtidens vandværksbyggerier, udtaler Per Semmling.

Nyt Vandværk Køge:

Køges nye vandværk og vandtestcenter blev bygget fra 2016 til 2017.

LM Byg var hovedentreprenør på det 3.500 m2 store byggeri, der blev opført i to plan med dobbelthøj vandværkssal, teknik- og pumperum, testrum og laboratorier, samt administrationslokaler på 1. sal. 

Vandværket ved Thorsbro:

Byggeriet af vandværket ved Thorsbro blev påbegyndt i 2020 og forventes at stå færdigt i 2023.

Det nye vandværk er blandt de største i Danmark, og bliver i alt 6.600 kvm fordelt på kælder, stue og 1. sal, samt 500 kvm ladebygning. 

LM Byg har ansvaret for alle bygnings- og anlægsarbejder, for etablering af bygning/klimaskærm inkl. terræn- og ledningsarbejder og bygningsinstallationer. Byggesagen er opdelt i storentrepriser og LM Byg arbejder sideløbende med Robotek A/S og Vand & Teknik A/S.

Når Værket ved Thorsbro står færdigt skal det levere 10,8 mio. kbm vand om året, hvilket svarer til intet mindre end 118 mio. glas vand om dagen.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11