23948sdkhjf

Åbner i dag: Bygningspuljen har fået flere tilskudskroner til varmepumper

Energistyrelsen ændrer på fordelingen af tilskud til energirenoveringer via Bygningspuljen, så 80 procent bliver øremærket til varmepumpe-projekter

Når Bygningspuljen åbner i dag onsdag den 16. marts for en ny ansøgningsrunde til energirenoveringer, er der større sandsynlighed for at pengene kommer til at gå til en varmepumpe danske boliger.

Energistyrelsen har således valgt at ændre på fordelingen, så 80 pct. af tilskudskronerne nu skal gå til et varmepumpeprojekt. Hidtil har der været krav om minimum 60 pct., mens de resterende penge kunne bruges på blandt andet nye vinduer og mere isolering.

- Med den eksplosive stigning i interessen for at komme af med naturgassen eller fyringsolien og skifte til en varmepumpe, så giver det rigtig god mening at kanalisere pengene derhen, hvor efterspørgslen er, siger Troels Hartung, chefkonsulent i Tekniq Arbejdsgiverne, i en pressemeddelelse.

867 mio.kr. uddelt

I den netop åbnede runde er der cirka 300 mio. kr. på højkant, hvilket betyder, at 240 mio. kr. er øremærket til projekter, hvor eksempelvis det gamle olie- eller naturgasfyr bliver udskiftet med en vandbåret varmepumpe.

Selve tilskudsstørrelsen er der ikke ændret på i denne omgang. Det betyder, at et typisk parcelhus på 130 kvm. vil udløse et tilskud til konverteringen på cirka 14.000 kr.

Siden Bygningspuljens start i oktober 2020 har Energistyrelsen givet tilsagn om støtte til cirka 18.000 konverteringer til varmepumper. Samlet set er der indtil videre givet tilsagn for 867 mio. kr. til 26.161 projekter.

Læs mere om ansøgning til Bygningspuljen her

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Gamle kontrakter og kvalitetskrav gør bæredygtighed til en udfordring på Femern
Konservative og DF vil alligevel ikke sælge flådestation ved Nyholm
Se listen: Byggeriet tjente styrtende og postede milliarder i statskassen
Stort datacenter på vej til Nordjylland
Arkitektdirektør har ny omsætningsrekord i sigte
Boligafdeling i Kolding gennem største renovering i 60 år
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.142