23948sdkhjf

MT Højgaard skriver under: Vand-kulturhuset klar til byggefase

Ejendomsfonden Vandkulturhuset Papirøen og MT Højgaard Danmark har nu underskrevet endelig totalentreprise på Københavns kommende vand-kulturhus. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Bygningen, som er tegnet af stjernearkitekten Kengo Kuma, opføres af Ejendomsfonden Vandkulturhuset Papirøen på den delvist kunstigt opdæmmet ø Papirøen i Københavns Havn til brug for Københavns Kommune og støttes af Nordea-fonden.  

Projektet er nu klar til at gå i byggefasen. Med placeringen ved den rene havn bliver vand-kulturhuset et kulturelt og folkeligt mødested for alle københavnere og byens foreningsliv. 

Fakta: Vandkulturhuset på Papirøen

Bygherre: Ejendomsfonden Vandkulturhuset Papirøen

Bidragsydere: Nordea-fonden og Københavns Kommune

Bygherrerådgiver: Cowi

Totalentreprenør: MT Højgaard Danmark

Totalrådgiver: Kengo Kuma & Associates

Underrådgivere: Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma, Jesper Kongshaug, KI Rådgivende Ingeniører og Cowi Building East.

– Udviklingen af projektet er sket i et tæt samarbejde med rådgivere, entreprenører og myndigheder, og vi har nu modtaget byggetilladelsen og totalentreprisen er underskrevet, så vi kan gå i gang, siger bestyrelsesformand Erik Jæger fra Ejendomsfonden Vandkulturhuset Papirøen, der er bygherre.  

Vandkulturhuset udgør 5.600 kvm, hvoraf 2.300 kvm er kælder, samt en cirka 700 kvm træbrygge med tilhørende havnebad og faciliteter.

Projektets parter sidder sammen 

I 2020 underskrev MT Højgaard Danmark en betinget totalentreprise på udførelsen, som betød, at virksomheden siden da har siddet fysisk sammen med bygherre, rådgiver og arkitekt for at udarbejde projektforslaget og verificere bygbarheden løbende.

Og den måde at arbejde på er vejen frem, hvis du spørger Martin Lose, der er sektionsdirektør i MT Højgaard Danmark. 

– Vi ønsker langvarige og transparente samarbejder, hvor vi kommer tæt på kunderne, så vi sammen afdækker kompleksitet og risici forinden og undervejs. Vand-kulturhuset bliver endnu en af disse sager, siger han i pressemeddelelsen. 

Vand-kulturhuset på Papirøen åbner efter planen for offentligheden medio 2025.  

 

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.16