23948sdkhjf

Som ventet: MT Højgaard løber med kæmpe kulturhus-kontrakt

Entreprenørkæmpen MT Højgaard vinder totalentreprisen på Vandkulturhuset Papirøen, fremgår det af resultatet af udbuddet.

Vandkulturhuset udgør 5.600 kvm, hvoraf 2.300 kvm er kælder, samt en cirka 700 kvm træbrygge med tilhørende havnebad og faciliteter.

Projektet er tegnet af arkitektteamet Kengo Kuma & Associates i samarbejde med de danske partnere Cornelius Vöge Architects og rådgivende ingeniører Søren Jensen. 

Det er Nordeafonden og Københavns Kommune, som i fællesskab finansierer vandkulturhuset.

Mere om totalentreprisen

Totalentreprise vil vandkulturhuset udgøre 5.600 kvm hvoraf 2.300 kvm er kælder. Dertil kommer cirka 700 kvm træbrygge med tilhørende havnebad og faciliteter.

Totalentreprisen er inddelt i to faser. Fase et er projektforslagsfasen, hvor entreprenøren, totalrådgiveren og bygherren alle deltager. Her vil der være særlig fokus på færdigudvikling af facaden. Fase to består i udarbejdelse af myndighedsprojekt, hovedprojektering samt udførelse af entreprisen.

Valget var ventet

Allerede i august kunne Licitationen - Byggeriets Dagblad fortælle, at bygherre på projektet, Ejendomsfonden Vandkulturhuset Papirøen, havde indstillet MT Højgaard til opgaven.

- Vi har peget på én, men det skal igennem den politiske proces af hensyn til finansieringen. Der skal en restfinansiering til. Og den skal politisk besluttes. Det skal på plads, inden vi kan tegne kontrakt med den, vi peger på, sagde formand for ejendomsfonden Erik Jæger, dengang til Licitationen. 

Tre aktører opnåede prækvalifikation. Foruden MT Højgaard var det Pihl & Søn samt italienske Rizzani. 

Skred i budget og tidsplan

I september valget et flertal i borgerrepræsentationen i København med budget 2021 at give bygherren, Ejendomsfonden Vandkulturhuset Papirøen, mulighed for at låne 200 mio. kr. med mulighed for yderligere lånefinansiering på 150 mio. kr. for at kunne skyde projektet i gang. 

Den store lånemulighed kommer oven i de 300 mio. kr., som Nordeafonden har skudt i projektet samt et oprindeligt lån til bygherren fra Københavns Kommune på 60 mio. kr. 

Tidsmæssigt er projektet også skudt forbi målet. 

Vandkulturhuset skulle oprindeligt have åbnet dørene i første kvartal af 2022, men det er udskudt til efteråret 2023. Samtidig var det meningen, at totalentreprenøren skulle være udpeget i første halvdel af 2020

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.157