23948sdkhjf

Ny aftale lægger fundamentet for smart bygninger i hovedstaden

Fremover bliver det nemmere at holde styr på lys, indeklima, energiforbrug og brandsikring på Rigshospitalet og Rigshospitalet Glostrup.

Region Hovedstadens Center for Ejendomme har netop tildelt kontrakt til Siemens på levering og installation af et nyt Building Management System (BMS-platform), der kan opsamle al data til at effektivisere og optimere driften via én samlet brugerflade. Det skal give en ensartet og mere overskuelig betjening, mindre ressourcespild, og ikke mindst den største sikkerhed for, at en uønsket driftshændelse bliver fanget i opløbet.

Det skriver Siemens i en pressemeddelelse. 

Med aftalen sikrer Region Hovedstaden således både en ensartethed i teknologi og udstyr, der gør, at alle tekniske anlæg spiller bedre sammen i drift og betjening, og samtidig sikres leverancehastigheden af udstyr til hospitalets store visioner for kommende renoveringer og nybyggerier. 

- Center for Ejendomme har en vision om at konsolidere vores BMS-systemer på tværs af vores hospitaler. Det er ud fra denne vision, at vi har udbudt en ny strategisk platform på Rigshospitalets matrikler, forklarer John Mikkelsen, Center for Ejendommes driftschef for Rigshospitalets matrikler, i pressemeddelelsen.

Fundament for Smart Buildings

Med den nye BMS-platform tager Region Hovedstaden et stort skridt i retning af at gøre hospitalerne til Smart Buildings med fokus på effektiv Facility Management. Kernen i platformen er en platform, der opsamler data på tværs af bygningernes systemer og får dem alle til at spille sammen. 

Rammeaftalen løber over fire år, og Siemens er blevet tildelt kontrakt efter udbud med forhandling.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.143