23948sdkhjf

Licitationen mener: Voksenlærlinge er vigtige for byggeriet

Når spørgmålet om mangel på arbejdskraft dukker op i byggeriet, er det ofte flere lærlinge og mere udenlandsk arbejdskraft, som er blandt løsningsforslagene.

Og begge dele er da også en vigtig del af løsningen til at få flere ansatte i bygge- og anlægsbranchen. Lærlingeproblematikken er dog ikke kun et issue i bygge- og anlægsbranchen. For der gøres en generel indsats for at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

Heldigvis er der også langt flere voksne over 25 år, som efter en række på arbejdsmarkedet finder ud af, at en erhvervsuddannelse er deres vej i livet. Og bygge- og anlægsbranchen skriger i den grad efter dem.

Heldigvis har langt flere fundet ud af, at en erhvervsuddannelse som voksenlærling er noget for dem. Alene de sidste fire år er antallet af voksenlærlinge i byggeriet steget med 1.471 til 2.114 ifølge Dansk Arbejdsgiverforening.

Lærlingene har jo typisk erfaring fra andre arbejdspladser eller sågar helt andre brancher, og det kan være guld værd for virksomhederne.

Det handler om, at virksomhederne er åbne for at tage en anden type lærling ind i virksomhederne. Det kræver måske også lidt mere fleksibilitet end andre lærlinge, fordi mange måske har en familie derhjemme.

Under alle omstændigheder har bygge- og anlægsbranchen brug for voksenlærlingene i jagten på mere kvalificeret arbejdskraft. Derfor bør der også fra skoler og erhvervsliv gøres en stor indsats for at skaffe dem.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14