23948sdkhjf

Tocifret vækst i salg af byggegrunde: "Interessen for at bygge selv har toppet"

Byggelysten boomede sidste år. Salget af byggegrunde steg med 11 pct. i forhold til 2020, hvor der ellers også var rigtig godt gang i grundsalget i forhold til årene før. Det viser nye tal fra Boligsiden for salget af byggegrunde. 

Samlet blev der solgt 5.019 byggegrunde i 2021. 

– Allerede i 2020 så vi effekterne af det lave udbud af huse og sommerhuse. Folk begyndte at tænke i alternative løsninger, og det fik salget af byggegrunde til at stige voldsomt fra 2019 til 2020. Sidste år steg salget så yderligere, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, i en pressemeddelelse. 

Har toppet

Ser man på hele 2021, tegner der sig et billede af et marked i massiv vækst, men dykker man ned i udviklingen, afslører tallene, at der blev handlet langt flere byggegrunde i første halvår end i andet halvår. 

– Salget af grunde var ekstremt højt i første halvdel af 2021, hvor der blev solgt flere byggegrunde, end der gjorde i hele 2019. Og det skyldes ikke et svigtende salg i 2019, siger Birgit Daetz og tilføjer: 

– I takt med at boligsalget generelt faldt til et lavere niveau, faldt interessen for byggegrundene også i andet halvår af 2021. Altså kan vi konkludere, at interessen for at bygge selv har toppet, og nu befinder sig på et normalt leje.

Særligt stigninger i de billige områder

Det er særligt de billigste dele af landet, der har oplevet en opblomstring i salget af byggegrunde, mens salget omkring hovedstaden og i Østjylland er faldet.

– Der er ikke så mange byggegrunde at købe i og omkring hovedstaden, hvor boligmassen i langt højere grad end i resten af landet består af lejligheder. Derfor er byggegrundene også både eftertragtede og dyre, og det gør skaren af potentielle købere mindre. I Østjylland kan køberne godt finde relativt billige byggegrunde, hvis de bevæger sig ud på Djursland eller syd for Aarhus, men i denne del af landet var der bare et stort spring i salget fra 2019 til 2020, som 2021 ikke har kunnet matche, siger Birgit Daetz.

Salget af byggegrunde er steget i landsdelene Vestjylland, Nordjylland, Østsjælland, Vest- og Sydsjælland, Fyn og Sydjylland. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156