23948sdkhjf

Ejendomsinvestor køber studieboliger for over to mia. kr.

Ejendomsinvesteringsselskabet Patrizia har investeret i en stor portefølje af studieboliger i Danmark for 314 mio. euro (2,3 mia. kr.) på vegne af sine institutionelle kunder.

Den 40 500 kvm store portefølje består af 1186 studieboliger i København og Aarhus samt 3.800 kvm erhvervslokaler, hvoraf hovedparten er udlejet, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Studieboligerne er udviklet med afsæt i den hastigt voksende boligtrend ”purpose-built student accommodation” (PBSA), hvor private ejendomsinvestorer udvikler og udlejer attraktive full-service studieboliger med et stærkt fokus på fælleskab, centrale beliggenheder, moderne omgivelser og sportsfaciliteter til det gode studieliv.

Oplever stor efterspørgsel

De syv ejendomme i porteføljen, der ligger under det danske brand Blækhus, er alle nybyggede eller under udvikling, hvor majoriteten er estimeret til at være færdiggjort i 2022.

Lejlighederne er separate med moderne indretning tilpasset studielivet. Hver ejendom tilbyder sports- og fællesfaciliteter såsom fælleskøkkener, yoga studios, studierum og sociale områder med fælleslokaler, caféer og gamerrum.

- Der er stor efterspørgsel efter moderne såkaldt ”purpose-built student accommodation” af høj kvalitet i Danmark, især i storbyområder som København og Aarhus, hvor antallet af studerende er i hastig vækst og de bliver samtidigt mere kræsne. Markedet oplever dog et akut underudbud af især boliger bygget specielt til studerende, og som samtidigt er stærkt fragmenteret. Det øger værdien af en brandet kvalitetsportefølje med gode faciliteter i nærområdet og transportforbindelser, udtaler Patrizias danske landechef Louise Hertz i pressemeddelelsen.

Centrale København

Seks af ejendommene er beliggende i det centrale København, alle i gåafstand til Metro- eller S-togstation med hurtig og direkte rute til byens førende uddannelsesinstitutioner, herunder Københavns Universitet, CBS og Københavns Professionshøjskole.

Den syvende ejendom er placeret i Aarhus med gåafstand til letbanen, der på blot et kvarter bringer beboerne til byens centrum og herfra blandt andet hurtigt til Aalborg Universitet via lyntog.

Selskabet

Patrizia forvalter ejendomme og infrastruktur for mere end 48 mia. euro (357 mia. kr.) og har mere end 800 medarbejdere fordelt på 24 kontorer verden over

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.111