23948sdkhjf

Tyskere investerer i Københavns Nordhavn

259 nybyggede lejligheder, opført af NCC, har fået ny ejer.

259 lejligheder på Marmormolen i den københavnske Nordhavn skifter ejer.

Det er pensionsselskabet PenSam og udviklingsselskabet By & Havn, der har solgt det nyopførte boligbyggeri til den tyske kapitalforvalter Patrizia.

Marmorbyen, som projektet kaldes, er opført af NCC med Vilhelm Lauritzen som arkitekt, ligger på Marmormolen, der engang husede én af frihavnens første industrivirksomheder; Marmorværket.

Det er By & Havn, der står bag udviklingen af Nordhavn, og adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen var tilbage i 2013 med til at tage det første spadestik på Marmorbyen, som var det allerførste nye byggeri, der blev sat i gang i Nordhavn.

- Nordhavn gennemgår i disse år en utrolig forvandling fra isoleret område til pulserende bykvarterer med kvalitetsboliger og arbejdspladser – ikke mindst hér i Marmorbyen. I hele processen har vi haft et fortrinligt samarbejde med PenSam og NCC, og byggeriet er resultatet af de forskellige kompetencer og knowhow, der er i de tre virksomheder. Salget til Patrizia er en fornuftig forretning og afslutter den fælles proces på fineste vis, siger Jens Kramer Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Marmorbyen har et samlet areal på 27.895 kvadratmeter og stod færdig slutningen af 2016. Byggeriet består af 12 selvstændige byggeafsnit, hvor alle lejligheder har udsigt til vandet. Patrizia Denmark A/S har købt ejendommen på vegne af tre tyske fonde.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156