23948sdkhjf

Aarsleff skal udvide lufthavnsterminal for 2,1 milliarder kroner

Opdateret 11/11 kl. 15.30 med nye oplysninger fra Per Aarsleff A/S

Entreprenørkæmpen Per Aarsleff A/S skal den næste årrække stå for et omfattende arbejde med at udvide Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Selskabet har netop skrevet under på opgaven med en totalentreprisekontrakt på 2,1 mia. kr., lyder det i en pressemeddelelse.

Aftalen kommer, efter at anlægs- og byggeentreprenøren sammen med Cowi A/S, Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Zeso Architects i 2019 blev tildelt den såkaldte co-creation-proces.

Nu har Københavns Lufthavn så valgt at gå videre med Aarsleff til det egentlige udvidelsesarbejde.

- Vi glæder os naturligvis meget over, at vi har bidraget til projektet, som vi nu skal udføre for Københavns Lufthavn. Det har været en succesfuld og effektiv co-creation-proces, hvor vi i tæt samarbejde har udviklet og udformet den komplekse udvidelse, siger Jesper Kristian Jacobsen, adm. direktør i Per Aarsleff A/S i en pressemeddelelse.

I processen vil Aarsleff fortsat arbejde med samme rådgiverhold som i co-creation-processen, oplyser den adm. direktør opfølgende til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Licitationen har også spurgt til, om Aarsleff vurderer, at underentrepriser kan holdes inde for Aarsleff-familien:

- Det vil ligesom på mange andre byggeprojekter blive en kombination af egenproduktion samt anvendelse af eksterne underentreprenører og leverandører. Hvem præcist det bliver, er dog ikke besluttet endnu og aftalerne vil løbende blive indgået i takt med, at projektet skrider frem, skriver Jesper Kristian Jacobsen.

Udvidelsen i lufthavnen omfatter et terminalområde efter sikkerhedskontrollen mellem Finger B og Finger C i lufthavnen, hvor der skal opføres omtrent 65.000 nye kvm og ombygges 15.000 eksisterende kvm.

Per Aarsleff har, som Licitationen tidligere har beskrevet, i forvejen erfaring med byggeri i Københavns Lufthavn, hvor entreprenøren blandt andet var med i udvidelsen og ombygningen af Terminal 2 samt opførelsen af Terminal E.

- Vi har gode erfaringer fra tidligere projekter i lufthavnen, og vi glæder os til at komme i gang med et nyt spændende projekt, som tilmed skal foregå mens fly, medarbejdere og passagerer bruger lufthavnen, som de plejer, siger adm. direktør Jesper Kristian Jacobsen videre i meddelelsen.

Udvidelsen af Terminal 3 vil udfolde sig over de næste syv års tid, så terminalen efter planen står færdig i 2028. De første år vil der være begrænset byggeaktivitet, da tiden bruges på forberedende arbejder som planlægning, færdigprojektering, indkøb, organisering, oplyser Per Aarsleff.

Milliardkontrakten vil, skriver Aarsleff, indgå i selskabets forventninger til regnskabsåret 2021/22.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125