23948sdkhjf

Aarsleff vinder ny lufthavns-entreprise

Per Aarsleff A/S har indgået kontrakt med Københavns Lufthavn om råhusentreprisen på den nye Finger E, som er en del af den omfattende udbygningsplan “Expanding CPH”, som blev præsenteret i december 2016.

Aarsleff er i forvejen i gang med en større om- og udbygning i Terminal 2 og tager efter påske hul på opførelsen af Finger E, som bliver en treetagers bygning på cirka 18.000 kvadratmeter.

Derudover skal entreprenøren opføre en 5.000 kvadratmeter stor supportbygning i fire etager samt 1.500 kvadratmeter forbindelsesgange.

Råhusentreprisen udføres med pladsstøbt beton i fundamenter, vægge og dæk. Arbejdet forventes afsluttet i marts 2018.

Rådgivningsvirksomheden Cowi samt arkitektfirmaerne Vilhelm Lauritzen og Zeso står for projektering og design af Finger E-byggeriet, der er udset som en væsentlig brik i lufthavnens strategi om at opnå en årlig kapacitet 40 millioner passagerer.

Selve byggeriet udbydes i tre storentrepriser. Foruden Aarsleffs råhusentreprise er der tale om teknik og komplettering, som begge sendes i udbud med prækvalifikation primo maj.

Forud for byggeriet har Kingo siden september 2016 arbejdet med miljøsanering og nedbrydning af lufthavnens Hangar 1 for at give plads til den nye Finger E.

Se video af nedbrydningen her:
Se Kingo vælte Hangar 1

Artiklen er en del af temaet Video.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.236