23948sdkhjf

MT Højgaard-selskab trækkes ind i polsk opgør med EU

En dansk retssag og dom fra 2016 med den MT Højgaard-ejede pavillonvirksomhed Ajos i centrum er pludselig blevet en del af et betændt opgør mellem EU og Polen.

Det skriver Berlingske.

Polens forfatningsdomstol har bestemt, at landets love i visse tilfælde står over EU-retten, fordi dele af EU's lovgivning ifølge domstolen er i strid med Polens grundlov. Det har sat sindene i kog i resten af EU.

Men nu forsvarer Polens viceudenrigsminister Pawel Jablonski sig med over for Berlingske, at Danmark har gjort noget lignende.

I 2016 fyrede Ajos en ansat på 60 år. Da han var 60 år kunne han få sin arbejdsgiverpension.

Men så ville Ajos slippe for at betale fratrædelsesgodtgørelse på tre måneders løn.

Medarbejderen fik dog arbejde et andet sted og fik dermed ikke pensionen. Derfor ville han have godtgørelsen i stedet.

EU-domstolen mente, at der var tale om aldersdiskrimination, så Ajos skulle betale. Men Højesteret i Danmark sagde nej. Derfor vandt Ajos sagen og slap for at betale tre måneders løn.

Ekspert i forfatningsret og professor på juridisk institut på Syddansk Universitet Frederik Waage mener dog ikke, at sagerne kan sammenlignes.

- Afgørelsen i Polen er langt mere vidtgående og konkluderer på en række punkter, at den polske grundlov har forret. Det var slet ikke det, den danske højesteret gjorde op med. Højesteret udfordrede ikke EU-rettens forrang som sådan, siger Frederik Waage til Berlingske.

Forsidefoto: Ajos

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.407