23948sdkhjf

113 boliger klar på Søtorvet i Silkeborg – over dobbelt så meget venter

Totalentreprenøren NRE Denmark har afsluttet opførelsen af første del i det store byudviklingsprojekt på Søtorvet centralt i Silkeborg, hvor AP Pension opfører en række svanemærkede leje- og ejerboliger. Det skriver pensionskassen i en pressemeddelelse. 

Med denne første del af boligerne opført, står 76 lejeboliger og 37 ejerboliger fordelt på tre tårne nu klar. Boligerne er fra 60-163 kvm og rummer fra et-fire værelser.

 – Søtorvet er et utrolig spændende byudviklingsprojekt med sin unikke beliggenhed mellem den historiske Papirfabrik og Silkeborg Langsø. Et toneangivne projekt, som også afspejler den udvikling, Silkeborg som by oplever i disse år, siger Jacob Eiskjær Olesen, adm. direktør og partner i NRE Denmark, i pressemeddelelsen og ser frem mod de kommende etaper.

Under halvdelen af boligerne

NRE Denmark og AP Pensions satte officielt gang i projektet på Søtorvet i marts 2019. Samlet tæller det markante byggeri 286 ejer- og lejeboliger og en række erhvervslejemål, der er tegnet af C.F. Møller. Byggeriet er fordelt på otte punkthuse i forskellige højder fra fem til otte etager. 

Specielt bliver det, at husene hæves op over gadeplan, og samtidig anlægges en offentligt tilgængelig bypark. Nedenunder parken etableres en dagligvarebutik på cirka 3.500 kvm med lager og varegård, parkering, og med mindre butikker og caféer i stueplan ud mod Remstrup Å og promenaden.

Fælles for boligerne er, at de alle bliver certificeret med Svanemærket, der - som Licitationen tidligere har beskrevet - vinder indpas flere steder i Jylland. Med Svanemærket lever boligerne op til en række krav i forhold til indeklima og byggematerialer, blandt andet om miljø- og sundhedsskadelige stoffer i både byggematerialer og kemiske produkter. 

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125