23948sdkhjf

Nu sætter NRE spaden i jorden til 286 midtjyske boliger

I dag kl. 11:00 tager totalentreprenøren NRE Denmark og AP Pension første spadestik til byggeriet på Søtorvet i Silkeborg. 

Dermed går den længe ventede start til byggeriet af 286 ejer- og lejeboliger og en række erhvervslejemål, der er tegnet af C.F. Møller. Boligerne bliver mellem 60 og 160 kvm. 

Hos NRE Denmark ser man frem til at tage første spadestik til byggeriet på Søtorvet.

- Det er et fantastisk projekt, som AP Pension sammen med Silkeborg Kommune har sat i gang. Det er noget, vi og alle andre involverede kommer til at kunne være stolte over, når det en gang står færdigt, siger Jonas Anders Olesen fra NRE.

Med langt tilløb

Da Building Supply skrev om Søtorv-projektet tilbage i august 2017, havde byrådet i Silkeborg Kommune godkendte lokalplanen for den nye bydel. 

Forventningen lød dengang, at arbejdet med området kunne komme i gang i løbet af få uger, så området kunne stå færdig i løbet af 2019.

I dag fremgår den officielle melding fra Silkeborg Kommune, at den nye bydel på Søtorvet forventes at stå klar 2021/2022.

Den nye bydel, som skal forbinde det kulturhistoriske område ved Papirfabrikken med Silkeborg midtby, henter inspiration fra New York High Line med en attraktiv bypark til glæde for alle borgere i Silkeborg. Med den inspiration får de kommende beboere på Søtorvet en flot udsigt over Silkeborg og Langsøen. 

Byggeriet er fordelt på otte punkthuse i forskellige højder fra fem til otte etager. 

Husene hæves op over gadeplan, og samtidig anlægges en offentligt tilgængelig bypark. Nedenunder parken etableres en dagligvarebutik på ca. 3.500 kvadratmeter med lager og varegård, parkering, og med mindre butikker og caféer i stueplan ud mod Remstrup Å og promenaden.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172