23948sdkhjf

10.000 brandlukninger ikke lavet godt nok - Niels Bohr Bygningen forsinket

Omfanget af de mangelfulde brandlukninger i Niels Bohr Bygningen, der skal give forskningen og laboratorierne i Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet topmoderne rammer, har vist sig væsentligt større end hidtil anslået.

Der går - igen, igen - flere måneder, inden bygningen kan overdrages til Københavns Universitet, skriver Vejdirektoratet, som er bygherre på vegne af staten, i en pressemeddelelse. 

Tidligere vurderede Vejdirektoratet, at bygningen rummede mellem 7-8.000 brandlukninger, der ikke var udført ordentligt. 

Nærmere undersøgelser har dog vist, at det snarere er op mod 10.000 brandlukninger og gennemføringer i etagedæk, der ikke er blevet lavet godt nok af de oprindelige entreprenører, og som derfor skal udbedres for at bygningen kan fremstå i brandsikker stand og få de nødvendige brandgodkendelser. 

Derudover går det også langsommere end ventet med at udbedre de fejludførte brandlukninger til trods for, at Vejdirektoratet siden sommerferien har mere end fordoblet det antal medarbejdere hos entreprenørerne, der udelukkende arbejder med denne opgave. 

Disse to forhold gør, at det ikke vil være muligt at færdiggøre Niels Bohr Bygningen til den 31. oktober 2021, sådan som det ellers var forventningen i seneste status fra Vejdirektoratet.

– Det er yderst frustrerende, at vi skal bruge så mange kræfter – og så meget tid – i projektets afsluttende fase på at udbedre noget, der aldrig burde have været et problem, nemlig de fejludførte brandlukninger, siger anlægsdirektør Erik Stoklund Larsen fra Vejdirektoratet i pressemeddelelsen og fortsætter:

– Men det er altså den virkelighed, vi står i, og det må vi håndtere. Jeg må dog sige, at det her nok er den værste sag med mangelfuld kvalitet i arbejdet, jeg har oplevet længe.

Først ved indgangen til 2022

Erik Stoklund Larsen tilføjer, at alle andre afsluttende arbejder i byggeriet skrider frem efter planen og ikke p.t. har nogen forsinkende effekt.

– Det er i bund og grund kun brandlukningerne, vi slås med, og derfor har udbedringen af dem også vores absolutte hovedfokus. Alle andre færdiggørelsesarbejder skrider aktuelt planmæssigt frem, og vi glæder os til at overdrage et stort og moderne byggeri til Københavns Universitet. 

Vejdirektoratet har i de seneste måneder gennemført en undersøgelse af brandlukningskvaliteten på sine øvrige byggeprojekter. 

– Her fandt vi faktisk lignende problemer, fortæller Erik Stoklund Larsen. 

– De blev dog opdaget i et relativt tidligt byggestadie, hvor vi kunne tage hånd om dem, hvorfor de vurderes for nærværende ikke at have en forsinkende effekt på de øvrige byggerier. 

Transportministeriet og Vejdirektoratet vil i den kommende tid tage kontakt til relevante myndigheder inden for byggeområdet for at gøre opmærksom på vores erfaringer med problemerne med brandlukninger. 

Vejdirektoratet forventer nu at kunne overdrage bygningen til Københavns Universitet den 31. december 2021. Dette sker dog under den forudsætning, at entreprenørerne leverer den forventede fremdrift i arbejdet med at udbedre brandlukningerne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Presset stiger på betonbranchen - krav om grøn omstilling nu
Dyster DI-prognose spår tilbagegang i byggeriet
Fyringer breder sig hos arkitektvirksomheder
Erfaringer fra Coop: Sådan bruger vi digitalt våben mod tyveri
Dyrt sats på udlandet koster stjernearkitekter på bundlinjen
Arkitekt bag app til KS-rapporter: - Vi har ramt et hul i markedet
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.156