23948sdkhjf

Stort dansk arkitektfirma køber svensk konkurrent

Arkitema har netop offentliggjort opkøbet af svenske Kub Arkitekter med cirka 20 medarbejdere i Göteborg. 

I forvejen har det danske arkitektfirma store projekter samt et projektkontor i byen, og det har længe været planen at styrke forretningen på den svenske vestkyst, lyder det i en pressemeddelelse fra Arkitema. 

Målet er, at Kub Arkitekter i samspil med Arkitema skal styrke virksomhedens kompetencer og lokale tilstedeværelse på et marked præget af høj konkurrence og stadig forandring. 

De to virksomheder har begge fokus på bæredygtighed, digitalisering og de samfundsbehov, der skal bidrage til at udvikle fremtidens skandinaviske byer, lyder det om købet. 

– Kub Arkitekter tilfører stor værdi, både med deres høje arkitektoniske kvalitet og deres position på markedet, siger Jørgen Bach, Senior Market Director i Arkitema, i pressemeddelelsen. 

– Desuden kan vi også koble Kubs ingeniørkompetencer ind i projektudviklingen fra starten i en integreret designproces, tilføjer han. 

Kub Arkitekter arbejder med alt fra planlægning og bygningsarkitektur til indretning, og har både arkitekter og ingeniører ansat. De har siden firmaet stiftelse i 2001 vundet flere udmærkelser og priser for deres arkitektur, blandt andet Sveriges største arkitekturpris Kasper Salin-priset. 

Arkitema er grundlagt i Aarhus i 1969, og er i dag ejet af Cowi. Arkitektvirksomheden har over 600 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Oslo, Stockholm samt Malmø og nu også Göteborg.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Forventer stor interesse: Jagter totalrådgiver til kystsikring
Building Awards: Ny pris skal sætte skub i digitaliseringen
Ny trælastdirektør gør comeback i Stark
Vil prøve 'russer-sag' ved Højesteret
Certificerings-junglen: Nyt digitalt værktøj skal sikre overblik
Nye arkitekter skal udklækkes i stationsbygning
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157