23948sdkhjf

Materialemangel og fejl: Tidsplan skrider igen for supersygehus

Nyt Aalborg Universitetshospital skulle have været færdigt ved udgangen af 2021, men med den nuværende fremdrift er det ikke længere muligt, vurderer bygherren Region Nordjylland.

Aktiviteten på byggepladsen har nemlig i maj vist sig markant lavere end hidtil, og ifølge regionen skal en tredobbelt cocktail gives meget af skylden.

I en pressemeddelelse oplistes blandt andet, at "byggeriet er stadig påvirket af fejl og mangler på to entrepriser – el-skinner og vvs – der griber ind i andre dele af byggeriet" - mangler som Licitationen også tidligere har beskrevet.

Desuden er Nyt Aalborg Universitetshospital nu, ligesom mange andre dele af byggebranchen, ramt af materialemangel, forklares det, og endelig skal flere entreprenører på byggepladsen være blevet ramt af ”udtalt mangel” på håndværkere som følge af den høje aktivitet i byggebranchen.

- Det er ikke en enkelt faktor, som skubber vores tidsplan. Det er flere faktorer, som tilsammen betyder, at byggeriet går mere trægt her i slutfasen, siger projektdirektør Niels Uhrenfeldt i pressemeddelelsen.

Regionen melder ikke nogen ny forventet færdiggørelsesdato ud, og det vides derfor ikke, hvor meget tidsplanen skrider som følge af den manglende fremdrift. Nu udarbejdes i stedet en ny, opdateret hovedtidsplan, som skal fremlægges for politikerne i midten af august.

600 mio. over budget

Supersygehuset er i forvejen økonomisk udfordret og har en overskridelse af budgettet på cirka 250 mio. kr., der skal finansieres af Region Nordjylland.

Tallet dækker dog kun over den del, som regionen ikke regner med at få dækning for. I alt er der nemlig tale om ekstraudgifter på 600 mio. kr., hvor regionen dog regner med at finde 350 af de 600 mio. kr. internt: Dels fra projektets likvide reserver på 147 mio. kr., og dels mener regionen, at projektets enterpriseforsikring vil dække omkring 200 mio. kr.

I slutningen af april fandt regionen 84 mio. kr. til at dække en del af den øvrige budgetoverskridelse ved at inddrive en buffer, der skulle være blevet brugt på at imødegå prisstigninger på inventar og it.

Den ekstra forsinkelse kan ikke undgå at fordyre projektet yderligere, lyder det fra regionsrådsformand Ulla Astman (S).

- Forsinkelse er ensbetydende med ekstra omkostninger, fordi vi er nødt til at holde gang i byggepladsen længere tid, og derfor skal den forlængede byggetid gøres så kort som muligt, siger hun i pressemeddelelsen.

Præcisering 24/6 kl. 14.09: I en tidligere version af artiklen stod der, at byggeriet stadig var påvirket af fejl og mangler på elskinner og vvs. Der er dog tale om fejl og mangler på selve entreprisedelen, som omfatter elskinner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Gamle kontrakter og kvalitetskrav gør bæredygtighed til en udfordring på Femern
Se listen: Byggeriet tjente styrtende og postede milliarder i statskassen
Stort datacenter på vej til Nordjylland
Arkitektdirektør har ny omsætningsrekord i sigte
Boligafdeling i Kolding gennem største renovering i 60 år
Nu skal der idéer på banen: Tre teams udvalgt til nyt kvarter i Bagsværd
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.141