23948sdkhjf

Region lapper på millionhul i stort sygehusbyggeri

Der er løsninger på vej for at dække en del af den 251 mio. kr. store budgetoverskridelse i byggeriet af Nyt Aalborg Universitetshospital .

Tirsdag aften godkendte et flertal i regionsrådet i Region Nordjylland nemlig, at flytte 84 mio. kr. fra den såkaldte apperaturpulje til budgethullet.

Men at tage pengene fra en pulje til it, apperatur, udstyr og inventar og føre over til håndværkerrammen falder særligt Dansk Folkepart for brystet.

- Det betyder, at man kan risikere i yderste konsekvens at flytte ind i et spritnyt hospital, men med udstyr fra stenalderen. Det går simpelthen ikke, sagde Erik Høgh-Sørensen (DF), medlem af regionens forretningsudvalg, til TV2 Nord inden mødet tirsdag aften.

En del af en buffer

De 84 millioner er dog ikke direkte disponeret til inventar, men har stået på en reserve som en buffer til at klare prisstigninger foruden den øvrige aperatur-pulje på 799 mio. kr.

Heraf er der i forvejen en buffer på 69 mio. kr., som ikke er anvendt endnu.

Det indvendte regionsrådsformand Ulla Astmann (S) på mødet tirsdag aften.

- Nu ser det ud til, at vi kan klare os uden denne buffer (de 84 mio. kr., red.). Det er det, som det tredje øje har peget på, og det er det, som er blevet vurderet i samarbejde med hospitalet og Medicoteknisk afdeling. Så jeg har fuld tillid til, at det er ladsiggørligt (at skaffe det nødvendige inventar, red.), sagde hun under det virtuelle regionsrådsmøde.

Ekstraudgifter på 600 mio.

Overskridelsen på de godt 250 mio. kr. har været kendt i et stykke tid.

Tallet dækker mere præcist alene over den del, som regionen ikke regner med at få dækning for. I alt er der nemlig tale om ekstraudgifter på 600 mio. kr., men ifølge regionens prognose vil det være muligt at finde 350 af de 600 mio. kr. internt:

Dels fra projektets likvide reserver på 147 mio. kr., og dels mener regionen, at projektets enterpriseforsikring vil dække omkring 200 mio. kr.

Det er fortsat planen, at de fleste af entrepriserne er afsluttede i slutningen af oktober 2021. Det forventes, at opstart af klinisk drift kan ske i løbet af andet halvår 2022, og at hospitalet er i fuld drift i første halvår 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128