23948sdkhjf

Odense-firma opfører dobbeltprojekt med 109 boliger på Amager

Nu er der snart nye almene boliger på vej ved Amager Strandpark. Det er KAB, der er byggeforretningsfører, og som netop har indgået aftale med AG Gruppen om at opføre af i alt 109 almene boliger. 

Boligerne, som opføres for Boligforeningen 3B og Samvirkende Boligselskaber, SAB, er en blanding af ungdomsboliger og familieboliger og er fordelt på to forskellige byggefelter. Her bygges de almene boliger sammen med de eksisterende private udlejningsboliger, som AG Gruppen tidligere har opført i området. På den måde kommer de almene boliger til at dele gård og fællesfaciliteter med det eksisterende boligbyggeri. 

– Som udviklere tænker vi meget over, hvordan vores projekter kan bidrage til at skabe en sund og bæredygtig by med plads til forskellighed. Derfor har vi også tænkt de almene boliger ind i projekterne helt fra starten, hvor de bliver en naturlig del af det eksisterende private byggeri, siger Tony Christrup, direktør i Odense-baserede AG Gruppen, i en pressemeddelelse om byggeriet.

Fakta om byggerierne:

Strandlodsvej: 32 ungdomsboliger plus fælleslokale og otte familieboliger plus fælleslokale og vaskeri

Ved Amagerbanen: 69 familieboliger og et fælleslokale for beboerne

Arkitekt: Årstiderne Arkitekter og Juul Frost Arkitekter

Rådgivende Ingeniør: Henry Jensen

Udvikler og totalentreprenør: AG Gruppen

Bygherre: KAB

Indflytningsklar: September 2023 og august 2024

Byggeriet af de nye almene boliger går i gang til foråret næste år, og de vil stå klar til at tage imod nye beboere fra efteråret 2023.

KAB står for at opføre ungdomsboligerne for Boligforeningen 3B på Strandlodsvej og familieboliger for Samvirkende Boligselskaber på Ved Amagerbanen efter den delegerede bygherremodel.

Der er tale om boliger i flere varierende størrelser; fra en – fem værelser, herunder 32 ungdomsboliger, som er en mangelvare i det centrale København. Det er henholdsvis Juul l Frost Arkitekter og Årstiderne Arkitekter, der er arkitekter bag de to projekter.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125