23948sdkhjf

Milliardbyggeri i Brøndby - Casa og Capman rejser kransen

Da Casa som både ejendomsudvikler og totalentreprenør og investeringsselskabet CapMan Real Estate sidste år indgik aftale om ejendomsprojektet Kobber Engen i det nye byområde Kirkebjerg i Brøndby, indgik de samtidig en af de største enkeltstående ejendomshandler i året. Otte måneder senere er milliardbyggeriet klar til at afholde det traditionsrige rejsegilde.

De fire boligkarréer på grunden begynder at tage form, og konturerne af områdets kommende grønne arealer fremtræder tydeligere, for hver dag der går. 

De mange deltagere ved onsdagens rejsegilde var en påmindelse om byggeriets størrelse og betydning for Brøndbys nye Kirkebjerg-område. 

Fakta: Kobber Engen

Omfang: 37.440 kvm / 463 boliger plus parkeringshus til 390 biler

Byggeperiode: 1. november 2020 til 2. januar 2023

Bygherre: CapMan Real Estate

Arkitekt: Arkitema

Ingeniør: Cowi

Ejendomsudvikler og totalentreprenør: Casa

– Det grå, sjælløse industriområde, der før udgjorde Kirkebjerg, tager nu form og bliver til det attraktive boligområde, det kan være. Den transformation kan kun gennemføres med godt håndværk og stor kvalitetsforståelse, hvilket håndværkerne på Kobber Engen da også udviser hver eneste dag, sagde Robert Feldt, investment director, CapMan Real Estate, ifølge en pressemeddelelse om rejsegildet. 

Byggeriets 37.440 kvm på Søndre Ringvej 27 er fordelt på i alt 463 boliger i fire boligkarréer samt et parkeringshus med plads til 390 biler, hvilket giver plads til mange grønne arealer. Lejlighederne, der alle får altan eller terrasse, varierer i størrelsen fra 1-5 værelser, eller 60 - 112 kvm. Boligerne bygges efter DGNB-guld-standarderne. 

Om end der i dag er afholdt rejsegilde, er der fortsat mange måneder til, at kommende beboere kan flytte ind i lejlighederne. Første del tages i brug i foråret 2022, mens sidste del af byggeriet afleveres i starten af 2023 – altså er der cirka halvandet år tilbage af den samlede byggeproces.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187