23948sdkhjf

Trust-milepæl på 400 millioners skoleudbygning

Enemærke & Petersen og resten af København Kommunes strategiske byggepartnerskab Trust har nået en milepæl på Amager. 

Skoleudvidelser- og renoveringer er godt i gang på øen, herunder i Skolen ved Sundet, der udvides fra tre til fire spor og bliver gennemgribende renoveret efterfølgende. Torsdag den 10. juni blev der fejret rejsegilde med deltagelse af overborgmester i København Lars Weiss og børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen. 

Fakta om Skolen ved Sundet 

  • Nøhr & Sigsgaard Arkitekter har forestået projekteringen, og det strategiske partnerskab Trust - Nøhr & Sigsgaard, Enemærke & Petersen, Dominia, Lytt, Sweco Architects. Kragh & Berglund og Norconsult - står for udførelsen af udvidelsen. 
  • Anlægsramme på cirka 403 mio. kr. for udvidelsen og helhedsrenoveringen, heraf cirka 225 mio. kr. for udvidelsen.

Udbygningen, som er del af den omfattende make-over til cirka 400 mio. kr., blev officielt startet den 6. august sidste år, da Københavns overborgmester hed Frank Jensen. 

Der er gang i byggeriet på Amager, hvor nye skoler skyder op, og eksisterende skoler bliver renoveret fra top til tå. Pilen peger denne gang på 

Udvidelsen af Skolen ved Sundet omfatter en ny bygning, der skal huse udskolingen fra 7. til 9. klasse og en række faglokaler. Og så får skolens fritidshjem også en ny bygning med plads til 448 børn, og der etableres skolemads EAT-ordning for hele skolen i de nye bygninger.

Historisk brise

Skolen ved Sundet er tegnet af den danske arkitekt, Kaj Gottlob og emmer af historisk brise. Den blev indviet tilbage i 1938 og fredet i 1990. Den består af to skoler – Skolen ved Sundet, som er en almindelig folkeskole, og Friluftsskolen, som fungerer som specialskole for børn med bevægelseshandicap. 

Friluftsskolen er for nyligt renoveret med respekt for den funktionalistiske stil, den blev bygget i. Skolen ved Sundet og dens udearealer bliver renoveret, når de nye bygninger er færdige. 

Skolens nye bygninger forventes at være klar til ibrugtagning til skolestart i 2022. Hele renoveringen forventes at være færdig til sommeren 2024.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157