23948sdkhjf

Entreprenør lander største opgave til dato: "I første omgang takkede vi nej"

Den danske detailkæde Normal har valgt entreprenørvirksomheden Base Erhverv som totalentreprenør på et nyt logistikcenter i Hedensted, ”Normal Logistiskpark”. Projektet er det største nogensinde i Horsens-entreprenørens historie. 

– Vi har vundet projektet i konkurrence, og vidste faktisk ikke, at det var Normal, der var bygherre. I første omgang takkede vi nej på grund af projektets omfang, men bygherrens rådgiver, Ak83 i Aalborg, spurgte os så igen, om vi var sikre, og da vi samtidig fik at vide, at Normal var bygherren, gik vi i gang, siger projektchef Kennet Gregersen, Base Erhverv, i en pressemeddelelse fra selskabet.

– Ikke mindst fordi vi tidligere havde bygget virksomhedens domicil i Skanderborg. Vi vurderede simpelthen, at vi nok aldrig ville få en bedre chance, når en 2. gangs kunde henvendte sig direkte til os, fortsætter han.

Det nye logistikcenter bliver på næsten 80.000 kvm lager og kontor samt næsten 60.000 kvm areal til parkering, specielt af lastvogne. Projektet udføres på en næsten 200.000 kvm stor byggegrund, som Normal har købt af Hedensted kommune.  

Fra en til 300 butikker

I dag har Normal logistikcenter i lejede lokaler i Gedved, Horsens Nord. Med det nye logistikcenter i Hedensted får virksomheden tre gange så meget volumen som i dag. 

Butikskæden åbnede sin første butik i Silkeborg i foråret 2013, og siden da er der åbnet næsten 300 butikker i Danmark samt yderligere fem lande: Norge, Sverige, Holland, Frankrig og Finland. Og antallet af butikker rundt om i Europa ventes at vokse kraftigt. Derfor det øgede behov for yderligere logistikfaciliteter.

Projektet udføres i samarbejde med ingeniørfirmaet Rønslev fra Horsens, og arkitektfirmaet Frost Larsen i  Skanderborg. 

Skal bruge et helt hold af ledere

Normalt gennemføres byggeprojekter med Base Erhverv som hoved- eller totalentreprenør ved hjælp af en enkelt bygge- eller projektleder på byggepladsen. Men i det rekordstore projekt er der behov for fem-seks faste medarbejdere – altså et Base-team på ét byggeprojekt hvis størrelse, byggefirmaet kun har brugt på det nye domicil til IT-koncernen Systematic i Aarhus for bygherren Olav de Linde.

Udover lagerhal med reoler og trucks-baner, omfatter projektet 5.000 kvm kontor samt køkken- og badefaciliteter til chaufførerne. Valget af materialer er det samme som på Normals domicil i Skanderborg. 

Logistikcentret opføres med betonelementer på de nederste 2,5 meter, mens sandwich-elementer benyttes som materiale i resten af højden. Projektet opføres altså med vægge som en kombination af beton og stål. 

”Normal Logistikpark” opføres med henblik på at opnå DGNB Guld certificering.

Byggestart på totalentreprise-projektet er den 1. august, og det nye logistikcenter afleveres kort før jul 2022. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156