23948sdkhjf

Nedbrudte facader og revner i badeværelser - rådgiver klar til renovering af 515 boliger

Norconsult har netop vundet totalrådgiveropgaverne på to store renoveringsopgaver for Boligforeningen Alboa i Aarhus.  

De to vundne konkurrencer omhandler Håndværkerparken og Råhøjparken i Aarhus, oplyser rådgiverfirmaet i en pressemeddelelse. 

I Håndværkerparken, som er Alboas afdeling 40 og 43, omfatter totalrådgivning en omfattende renovering af 294 boliger. Afdelingerne er typiske almene boliger fra 1982-83 i 1 og 2 plan i klassiske bygninger med murede facader.

Alboa dækker 7.200 boliger

Alboa er en boligforening med boliger i Aarhus og Skanderborg Kommune.

De udlejer, driver og udvikler 80 boligafdelinger med i alt 7.200 boliger. I alt 12-15.000 mennesker bor i boliger, som administreres af Alboa. 

I facaderne er der anvendt gule mangehulsten med kalkholdigt indhold. Facaderne er opmuret med murstenenes ”bagside” udad, samtidig med at der ikke er et beskyttende udhæng. Det har medført et omfattende nedbrud i facaderne med delamineringer og mange springere.

Renoveringsopgaven omfatter en udskiftning samtlige murede facader inklusive ny isolering, så alle facader fremstår driftssikre og energioptimale efter renoveringen. 

Råhøjparken, der er Alboas afdeling 47, dækker 221 boliger. Her omfatter Norconsults opgave ligeledes totalrådgivning ved renoveringen af de mange boliger. Afdelingen er opført i 1989 som tæt/lavt rødt murstensbyggeri i 1 og 1,5 plan. 

Bygningerne er udført med ustabile tagkonstruktioner og med badeværelser uden vådrumsmembraner. Dette har blandt andet medført, at der er omfattende revnedannelser og opfugtninger i boligerne. 

Renoveringsopgaven omfatter blandt andet, at alle tagkonstruktioner og tagbelægninger renoveres og bliver efterisoleret. Ydermere skal alle vinduer og døre udskiftes, badeværelser renoveres og ventilationsanlæg samt varmeanlæg renoveres, således indeklima forbedres og lever op til nutidige standard.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14