23948sdkhjf

Nu bygger de det største anlægsprojekt i Guldborgsund Kommunes historie

Guldborgsund Kommune er nu officielt i gang med at bygge sin nye skole til 580 elever, som med et prisskilt på 175 mio. kr. bliver det største anlægsprojekt i kommunens historie. Samtidig er byggeriet svanemærket, hvilket – ifølge kommunen – gør det til den første permanente folkeskole med miljømærket i landet. 

Byggeriet på cirka 8.500 kvm blev officielt skudt i gang mandag på en mark i Sundby lidt uden for Nykøbing Falster. To elever fra Sundskolen og Simon Hansen, udvalgsformand for Børn, Familie og Uddannelse, havde æren af at tage første spadestik til skolebyggeriet. Det skriver Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse. 

Bag projektet står et hold med det lokale entreprenørfirma Bo-Hus i spidsen, der tegner og bygger sammen med ingeniørvirksomheden Moe, Autens som pædagogisk rådgiver og tre arkitektfirmaer: Henning Larsen Arkitekter, Skala Arkitekter og de lokale ETN-Arkitekter.

Fakta: Den nye skole i Sundby

Der vil være plads til cirka 580 elever med to klasser per klassetrin (0. – 9.klasse). Skolen kommer samtidig til at huse Centerklasserækken, et specialtilbud for elever med psykiske eller fysiske handicaps. 

Byrådet har samlet set afsat 175 mio. kr. til hele projektet. 150 mio. kr. til selve byggeriet og yderligere 25 mio. kr. til øvrige omkostninger – herunder grundkøb, infrastruktur, inventar, rådgiver mv. Skolebyggeriet er dermed det største anlægsprojekt i Guldborgsund Kommunes historie. 

Guldborgsund Kommune har indgået en leasingaftale med Kommunekredit om finansiering af skolen. Det er således Kommunekredit, som er ejer af skolen de første 25 år, hvor kommunen leaser skolen og efter 25 år tilbagekøbes skolen for 50 mio. kr.

Den nye skole i Sundby ventes at åbne dørene for eleverne i sensommeren 2022.

Bygherre: Guldborgsund Kommune

Entreprenør: Bo-Hus

Arkitekt: Skala Arkitekter, Henning Larsen, ETN Arkitekter

Rådgiver: Autens

Rådgivende Ingeniør: Moe Rådgivende ingeniører 

Areal: 8.453 kvm

– Vi får et fælles hus i lokalområdet med blandt andet topmoderne undervisningslokaler, halfaciliteter og udendørs faciliteter, og det er hensigten, at foreninger, virksomheder og alle andre borgere skal kunne bruge skolens mange funktioner. Den nye skole bliver et lokalt kraftcenter, der kommer til at spille en nøglerolle for det lokale fællesskab og samfund, sagde Simon Hansen ifølge pressemeddelelesen. 

Projektering nærmer sig sin afslutning

Totalentreprenøren Bo-Hus fra Nykøbing Falster ser frem til at komme i gang med byggeriet af den nye svanemærkede skole i Sundby. 

– Den indledende fase med planlægning og projektering nærmer sig sin afslutning. I en god og konstruktiv proces har vores team indarbejdet bygherrens input og ønsker. Første spadestik er sædvanligvis en forløsende ceremoni, siger Bo Jørgensen, direktør i Bo-Hus, i pressemeddelelsen.

Svanemærket byggeri 

Et svanemærket byggeri er både et godt valg for miljøet og for de mennesker, der skal opholde sig i bygningen. Det lever nemlig op til skrappe krav i hele livscyklus. Herunder krav til både materialer, byggeprocessen, brugsfasen samt affalds- og recirkuleringsfasen. 

Et svanemærket byggeri er kendetegnet ved: Lavt energiforbrug, godt indeklima, skrappe kemikaliekrav, strenge krav til bæredygtigt certificeret træ, høj byggeteknisk kvalitet, uvildig kontrol samt fokus på genbrug og genanvendelse. 

Svanemærket er Nordens officielle miljømærke. Svanemærket er med til at fremme cirkulær økonomi, reducere klimabelastningen og er et stærkt redskab til at realisere FN’s 12. verdensmål om at sikre bæredygtige forbrugs- og produktionsformer. Kilde: Miljømærkning Danmark.

Et af kravene til dem, der bød ind på projektet, var, at byggeriet skulle være bæredygtigt, og at det skulle leve op til kravene for en såkaldt FN’s verdensmålsskole. Det gælder både i materialevalg, energiforbrug, lokal forankring og i forhold til elevernes lærings- og udfoldelsesmuligheder.

  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112