23948sdkhjf

Casa vinder hovedentreprisen på 640 millioners projekt

Det bliver Casa, der skal stå i spidsen for at renovere Mjølnerparken som led i at gøre den fysiske helhedsplan for områdets udvikling og renovering til virkelighed. Det kan den almene boligforening Bo-Vita i dag offentliggøre.

Formålet med helhedsplanen er at lykkes med et boligkvarter, hvor tryghed og trivsel får mere optimale vilkår – både i lejlighederne og på fællesarealerne. Helhedsplanen for Mjølnerparken, der sætter retningen for kvarterets udvikling, blev i 2015 vedtaget på et afdelingsmøde med opbakning fra 89 pct. af de fremmødte beboere. 

Valget af hovedentreprenør betyder, at transformationen af de ældre boliger fra 1980’erne til nye moderne boliger nu kan sættes i gang, og at der samtidig opføres nye boligtyper, for eksempel ungdomsboliger, tagboliger og boliger med bedre adgang for gangbesværede.

Tre i kamp om ansigtsløft til 640 millioner

Valget kommer i forlængelse af en udbudsrunde med ansøgninger fra flere større aktører på markedet. 

I september 2020 løftede Bo-Vita sløret for udbuddet af det omssiggrigende ansigtsløft af Mjølnerparken til 640 mio. kr..

To måender senere, i november 20020, præsenterede boligforenigen så et felt af tre prækvalificerede entreprenører i form af Enemærke & Petersen, NCC og Casa

Også fællesarealer og vej- og stinettet omkring Mjølnerparken får nyt liv. Blandt andet trækkes de offentlige gader ind gennem kvarteret, så bebyggelsen bliver en mere naturlig del af dens omgivelser, og der anlægges en handelsgade, som skaber rammerne for lokale butikker, caféer og detailhandel. 

Casas opgaver bliver blandt andet at renovere køkkener, bad og altanfacader, ligesom også gårdrummene lukkes af, så man med "københavnerkarréer” skaber rammerne for hyggelige gårdmiljøer.

Norconsult - KHS Arkitekter står som totalrådgiver bag visionen og projektet for helhedsplanen for Mjølnerparken, som er udviklet i samarbejde med ingeniørfirmaet Moe og landskabsarkitektfirmaet Bogl.

224 nye boliger

Centralt i projektet er renoveringen af fire store karréer. Her får alle beboere skiftet bad, køkken, vinduer, og altanfacader. Også opgange og kældre renoveres, og gårdrummene lukkes af, så man får "københavnerkaréer”. 

Desuden skal opføres 90 nye undgomsboliger, 52 nye tilgængelighedsboliger og 82 nye tagboliger. Stueleligheder laves om til to nye daginstitutioner, og der indrettes nye beboerlokaler. 

Langs Mimersparken ønsker Bo-Vita at omdanne alle stuelejligheder til butikker i håbet om at gøre det til en butiksgade. 

Efter ombygningen skal Mjølnerparken rumme 466 familieboliger og 75 ungdomsboliger. Herudover 16 erhvervslejemål, fællesrum og vaskerier. Hothers Plads vil rumme 86 familie- og ældreboliger og 20 ungdomsboliger samt erhvervslejemål, fællesrum og serviceareal.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.203