23948sdkhjf

Elindco vinder institution i Roskilde

Roskilde kommune har udpeget det hold, der skal tegne og opføre den nye børneinstitution i Ringparken. 

Udover totalentreprenøren Elindco består det vindende hold af Skala Arkitekter og Rambøll.

Der er tale om en 1.200 kvm stor integreret daginstitution, som skal DGNB-certificeres med minimum guld. Derudover er målet at opnå den nye certificering DGNB-hjerte, hvor indeklimaet og brugskvaliteten af bygningen er i fokus.

- Huset skal først og fremmest være et godt hus for børnene, hvor det er trygt og rart, og hvor de kan lege og udvikle sig. Derfor er jeg glad for det høje ambitionsniveau om at opnå en ny certificering, som hedder DGNB-hjerte, siger formand for Skole- og Børneudvalget i Roskilde Kommune, Jette Henning, i en pressemeddelelse.

Hvem er hvem?

  • Bygherre: Roskilde Kommune
  • Bygherrerådgiver: MOE A/S
  • Totalentreprenør: Elindco med rådgiver Skala Arkitekter og Rambøll
  • Udbud var efter tilbudsloven under EU's tærskelværdier.

Fokus på bæredygtighed

Her lyder det videre, at indretningen både inde og ude er præget af ideen om et centralt fællesskab, der suppleres og omkranses af flere mindre sammenhængende enheder, som giver mulighed for at dele børnene op i mindre grupper. 

Daginstitutionen bliver i to etager for at sikre så stort et udeareal til leg, læring og bevægelse som muligt, og de bærende dele udføres i CLT-elementer (Cross Laminatet Timber, red.).

- Vi er utrolig glade for, at vi som lokal entreprenør kan bidrage til et mere bæredygtigt byggeri i kommunen. At træ så ovenikøbet er et af de gennemgående byggematerialer, passer jo rigtig godt til en entreprenør som Elindco, der historisk set startede op som tømrervirksomhed og den dag i dag stadig er forankret i netop tømrerfaget, siger Morten Christensen, afdelingschef i Elindco.

Projektet modtog i efteråret midler fra Realdanias Covid pulje til bæredygtighedsløft i udførelsesfasen og til bærdygtighedsrådgivning. 

- For at sikre bæredygtighedsparametrene blev vi enige med Bygherre om at forsøge os med en helt ny måde at lave udbuddet på. Det har vi gjort ved at selve evalueringskriterierne så vel som vægtningen af evalueringskriterierne er de samme som der allerede er i DGNB-kriterierne. Byggeprogrammet tager også udgangspunkt i DGNB-overskrifterne, fortæller projektchef hos bygherrerådgiveren, MOE Rådgivende Ingeniører, Nina Wellendorff Marquardsen, og fortsætter:

- Vores mål var at bæredygtighedscertificeringen ikke kun blev et stempel – men et aktivt værktøj og en integreret del af designet. Vi har derfor vendt processen om og foldet udbuddet ud på baggrund af DGNB.

Byggeriet forventes at gå i gang i løbet af sommeren, og den nye daginstitution forventes at stå klar til børn og voksne i sommeren 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143